Premierul Calin Popescu Tariceanu nu are "nici o suspiciune" asupra vreunui membru al Cabinetului si inca asteapta raportarile cerute SRI si SIE, dupa ce presedintele a avertizat ca exista pericolul ca oameni din Guvern sa se afle in sfera de influenta a unor grupuri de interese economice, informeaza Mediafax. "Presedintele nu a facut o apreciere foarte concreta. In momentul de fata eu pot sa va spun ca nu am indicii ca ar exista anumite influente asupra unor membri ai Guvernului.

De aceea astept informatiile de la institutiile abilitate in acest sens", a spus, miercuri seara, pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti, premierul Calin Popescu Tariceanu. Intrebat daca a primit deja vreo informare in aceasta privinta de la serviciile secrete, Tariceanu a raspuns ca timpul scurs de la momentul solicitarii sale a fost prea scurt. "Nu aveam cum sa primesc, intrucat timpul era foarte scurt. Solicitarea am facut-o ieri (marti, n. red.) si ieri dupa-amiaza am plecat in vizita oficiala. Astept, sigur, si eu, cu interes aceste raportari", a spus premierul.

Disponibilitatea lui Basescu

"Daca presedintele are mai multe informatii in momentul de fata, fiti convins ca mi le va pune la dispozitie", a raspuns Tariceanu, intrebat daca stie ca seful statului sa aiba mai multe informatii in legatura cu aceasta problema. "In sapte luni de guvernare nu au existat acte de decizie ale Guvernului, hotarari de guvern, ordonante - simple sau de urgenta - care sa poata sa fie considerate a fi in favoarea vreunui grup de interese.

La inceputul mandatului meu, atat eu, cat si presedintele am spus ca vom avea o grija deosebita in ceea ce inseamna delimitarea zonei politice de zona de afaceri, ca o masura eficienta de protectie impotriva coruptiei", a mai spus Tariceanu. "In momentul in care voi avea elemente legate de asemenea influente, nu voi tolera in Guvern membri care sa ramana in Executiv si care sa fie de fapt nu exponentii interesului general, politic, reprezentat de programul nostru de guvernare, ci reprezentantii unor interese din afara acestui spatiu, care sa vina din zona economica", a afirmat primul-ministru.

Demersuri oportune

Pe de alta parte, premierul a tinut sa califice drept "oportune" demersurile ministrului justitiei, Monica Macovei, care a cerut Consiliului Superior al Magistraturii revocarea a opt procurori din structurile de conducere ale Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ale PNA. "Demersurile Monicai Macovei sunt justificate prin prisma faptului ca Romania sufera extrem de mult din cauza ineficientei justitiei. Ineficienta justitiei duce la disperare in primul rand pe romani, ne creeaza probleme de perceptie externa, ca fiind o tara ce nu este capabila sa lupte suficient de eficient impotriva coruptiei. Reimprospatarea cu oameni noi, care nu sunt tributari trecutului sub nici o forma, este o masura absolut necesara si binevenita", a declarat Tariceanu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.