Desi vicepremierul era propus pentru remaniere, vicepresedintele Ioan Oltean il vede inlocuitorul lui Calin Popescu-Tariceanu

Partidul Democrat inventeaza concurenti pentru premierul Calin Popescu-Tariceanu. Vicepresedintele democrat Ioan Oltean nu a gasit altul mai bun decat vicepremierul Gheorghe Seculici, mai cunoscut pentru contractele sale cu Primaria Arad condusa de ginerele Gheorghe Falca decat pentru activitatile sale guvernamentale. Ioan Oltean a declarat ieri ca "Gheorghe Seculici trebuie sa fie un concurent pentru Calin Popescu-Tariceanu".

Pana la inchiderea editiei, din partea PD nu a venit nici o declaratie de sustinere pentru Gheorghe Seculici. Vasile Blaga, secretar general al democratilor si ministrul administratiei si internelor, a declarat ieri la briefing-ul executivului ca nu comenteaza propunerea colegului sau: "Intrebati-l pe domnul Oltean". Nici premierul Calin Popescu-Tariceanu nu a avut vreo reactie la afirmatiile democratului Ioan Oltean. Gheorghe Seculici si premierul Calin Popescu-Tariceanu au avut in timpul inundatiilor din Banat, din primavara, un diferend public pe tema pompelor de la Aversa. Pe care, potrivit unor informatii din guvern, premierul nu l-ar fi uitat.

i un ministru democrat nu va fi schimbat

In opinia lui Oltean, Seculici trebuie sa lase deoparte mina de om cu "prea mult bun-simt" si sa iasa la lupta: "Trebuie sa fie la fel de bun sau chiar mai bun decat Tariceanu!". "Este un om deosebit, un om foarte capabil". I se reproseaza ca sta la locul lui si are prea mult bun-simt. "Asa cum se prezinta nici nu zici ca ar fi vicepremier. Dovada ca nici nu a protestat cand Tariceanu l-a lasat fara obiectul muncii".

"Cand a fost instalat in functie, lui Seculici nu i s-au dat prea multe responsabilitati, ba chiar pe parcurs i-au mai fost luate", afirma Oltean, care apreciaza ca acest fapt a avut efecte negative asupra activitatii lui si s-a rasfrant defavorabil asupra imaginii partidului.
Este imperios necesar "sa faca imagine mult mai buna propriei persoane si implicit PD-ului", a insistat democratul. Chiar daca ministrul de stat Gheorghe Seculici precum si alti colegi de-ai sai au iesi sifonati dupa analiza PD, Ion Oltean afirma ca nici acesta si nici un alt ministru PD nu va fi remaniat, potrivit informatiilor pe care le detine.

Omul lui Basescu, in coasta lui Tariceanu

Gheorghe Seculici este membru PD din 1994 si este presedinte al organizatiei PD Arad. Fiica sa este casatorita cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, iar nasul lor de cununie este presedintele Traian Basescu. Cumatrul lui Basescu este actualmente unul dintre cei mai criticati ministri PD ai guvernului Tariceanu, alaturi de Ene Dinga si Sulfina Barbu. Vicepremierului i se reproseaza ca nu are activitate, iar el se justifica spunand ca nu-si cunoaste atributiile pentru ca Tariceanu nu i le-ar fi comunicat. Seculici a fost acuzat de Mugur Ciuvica pentru o serie de contracte primite prin incredintare directa de la Consiliul Local Arad, unde primar este ginerele Falca.

teneri, dar concurenti

Alianta ramane in picioare pana in 2008, asa cum s-a convenit, dar acest fapt nu exclude lupta pentru suprematie la capitolul imagine. Cel putin asa a lasat sa se inteleaga acelasi Ioan Oltean. "In afara faptului ca suntem aliati, suntem partide de sine statatoare. Noi, democratii, trebuie sa ne crestem imaginea noastra. Fiecare lupta sa nu traiasca la umbra celuilalt. Acum isi joaca fiecare mai mult ca oricand propria carte. Destul ca PD a pierdut in 1996-2000 suprematia".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.