Co-presedintele Aliantei PNL-PD Calin Popescu Tariceanu a reafirmat, ieri, intentia formatiunii pe care o conduce, de a realiza o majoritate alaturi de PUR si UDMR. Totodata, el a adaugat ca o majoritate PSD-PUR-UDMR ar avea ca scop doar salvarea PSD si a lui Adrian Nastase. Mai mult, luand in considerare faptul ca obiectivul Aliantei il constituie lupta impotriva coruptiei, liderul liberal a sustinut ca PUR si UDMR trebuie sa demonstreze responsabilitate fata de votul pe care l-au primit si sa nu paveze drumul unei coalitii in jurul PSD, intrucat ar fi impotriva interesului national.

"Este evident faptul ca orice constructie politica impotriva votului popular dat lui Traian Basescu care sa includa PSD va face imposibila lupta impotriva coruptiei". "Nu putem lupta impotriva coruptiei, impotriva structurilor nemodernizate ale statului, prin mentinerea PSD la guvernare. O coalitie PSD-PUR-UDMR le permite lui Adrian Nastase si PSD sa se salveze. Nu acesta este sensul in care trebuie facuta politica", a subliniat el. In final, Tariceanu a asigurat romanii ca "Alianta PNL-PD este o structura politica si parlamentara, care permite crearea unui guvern stabil".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.