Deputatul PSD Alin Teodorescu a calificat ieri drept o dovada de nerealism decizia Aliantei de a-i schimba pe presedintii celor doua Camere. Chiar daca se opereaza o schimbare a regulamentului Camerelor, sustine Teodorescu, ea ar fi efectiva doar din urmatoarea legislatura, pentru ca legea nu actioneaza retroactiv. Teodorescu a cerut ca schimbarea regulamentului de functionare a Camerelor sa fie realizata prin consultarea tuturor partidelor, a societatii civile, asa cum s-a procedat cu forumul constitutional.

Trimitandu-si un om de incredere sa lanseze aceste idei, Adrian Nastase arata ca nu accepta sa fie schimbat de la sefia Camerei Deputatilor. Teodorescu a repetat de nenumarate ori in timpul conferintei de presa ca cele doua functii sunt nenegociabile, ca o replica la declaratia purtatorului de cuvant al PSD Cristian Diaconescu pentru care totul era negociabil, in anumite conditii. Teodorescu spune insa ca cele doua functii nu sunt negociabile nici macar in caz de anticipate. Daca tabara pro-Nastase castiga disputa, atunci partizanii anticipatelor din Alianta se pot folosi de opozitia PSD fata de schimbarea presedintilor pentru declansarea alegerilor.

Disparitia din prim-planul comunicarii a lui Diaconescu si inlocuirea lui cu oameni care sa transmita doleantele lui Nastase arata deja ca presedintele executiv al PSD a castigat prima runda cu Mircea Geoana. Imediat dupa scandalul declansat de declaratia lui Diaconescu, aceasta a disparut de la conferintele de presa din Kiseleff, desi plecarea sa in concediu era anuntata abia peste o saptamana.

In schimb, in fata presei s-au prezentat fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu si fostul sef al cancelariei lui Adrian Nastase, Alin Teodorescu. Alaturi de acesta ieri, la sediul PSD, a aparut si Iulian Iancu, care conduce Departamentul de Economie si Comert al Guvernului din umbra al PSD, dar si fostul purtator de cuvant al lui Nastase, Despina Neagoe.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.