Desi democratii par hotarati sa puna in aplicare scenariul anticipatelor, liberalii mai trag de timp. Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ieri ca un scrutin inainte de termen nu ar fi decat o solutie extrema in cazul neindeplinirii obiectivelor cuprinse in calendarul Aliantei pana la sfarsitul acestui an, adica schimbarea presedintilor celor doua Camere si modificarea Legii administratiei publice locale.

MINIMAL

Reprezentantii Aliantei vor ca, prin modificarile Legii administratiei locale, presedintii Consiliilor Judetene sa poata fi schimbati cu votul a jumatate plus unu din numarul de consilieri. De asemenea, PNL si PD urmaresc transformarea sefilor serviciilor descentralizate in manageri promovati pe baza concurentei si a competentei profesionale. "Aceste obiective vor fi cuprinse in programul minimal al Aliantei si, ulterior, al Coalitiei, termenul de realizare fiind sfarsitul acestui an. Neindeplinirea obiectivelor va duce la o noua consultare in Coalitie si vom vedea la ce solutie se va ajunge", a completat Nicolaescu.

Intrebat daca o solutie va fi declansarea alegerilor, purtatorul de cuvant al PNL a spus: "Anticipatele pot reprezenta o solutie extrema, dar cred ca pot fi gasite si alte solutii" si ca anticipatele nu mai sunt "o tema de actualitate". Referitor la termenele de indeplinire a obiectivelor propuse, Nicolaescu a spus ca termenul final pentru indeplinirea tuturor obiectivelor este sfarsitul anului, dar ca exista si termene intermediare.

PSD NU RENUNTA

Deputatul PSD Alin Teodorescu a declarat ieri ca intentia Aliantei de a-i schimba din functii, pana la sfarsitul anului, pe cei doi presedinti ai Camerelor, Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase, este nerealista si ca modificarile Regulamentelor nu pot fi aplicate in actualul mandat parlamentar. El a spus ca sefiile Camerelor nu sunt negociabile si ca schimbarea Regulamentelor Camerelor trebuie facuta pentru urmatoarea legislatura, adica din 2008, prin organizarea unei dezbateri la care sa participe toate partidele parlamentare si neparlamentare importante, societatea civila si mass-media. "Daca se schimba Regulamentele, acestea se aplica din viitor. Nici o lege nu se aplica retroactiv", a spus deputatul PSD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.