Ministrul roman de externe, Razvan Ungureanu, a citat o declaratie a cancelarului Austriei, Wofgang Schussel, care apreciaza ca "Romania si Bulgaria sunt doua in ceea ce priveste integrarea europeana, in regiune", servind drept exemplu pentru statele invecinate.

"Data integrarii ramane 2007 si speram sa existe un raport pozitiv al Comisiei Europene" fata de Romania, a mai spus Ungureanu care a participat la intrunirea anuala a sefilor guvernelor din statele Europei de sud-est, in cadrul Pactului de Stabilitate a regiunii, care a reunit, timp de doua zile, in orasul austriac Salzburg, reprezentanti din Macedonia, Albania, Serbia, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru si Croatia, alaturi de acestia, la loc de cinste, situandu-se premierii roman si bulgar.

Discutiile din acest an s-au concentrat, in principal, asupra modalitatilor de intensificare a cooperarii dintre tarile apartinand spatiului ex-iugoslav, cu sprijinul Austriei, Romaniei si Bulgariei, in vederea restabilirii coeziunii regionale si sporirii sanselor de aderare la Uniunea Europeana.

In perspectiva preluarii presedintiei organizatiei comunitare de catre Austria, la 1 ianuarie 2006, pe agenda reuniunii s-au aflat chestiuni legate de liberalizarea comertului in Europa de sud-est, investitii si piata muncii, mentinerea stabilitatii, precum si posibilitatea crearii unui acord unic de liber schimb pentru tarile din regiune.

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit, ieri dimineata, cu seful cancelariei de la Viena, Wolfgang Schuessel, prilej cu care au discutat despre preocuparea comuna in privinta asigurarii stabilitatii in regiunea sud-est europeana, dar si probleme referitoare la excelentele relatii bilaterale romano-austriece, punand un accent deosebit pe cooperarea in domeniul afacerilor interne.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.