Ministrul de stat pentru coordonarea activitatilor din cultura, invatamant si integrare europeana Marko Bela a declarat ca fostul ministru al Culturii, Mona Musca, "nu a inteles rostul reformei si al descentralizarii in Cultura". Ministrul a spus ca i se pare un "semn de prost gust" sa analizeze activitatea unui fost coleg de guvernare, insa a afirmat ca intre el, in calitate de ministru de stat care trebuia sa avizeze initiativele ministrului Culturii, si Mona Musca, au existat mai multe neintelegeri. "Ceea ce pot sa spun este ca intre noi au existat divergente foarte serioase in ceea ce priveste abordarea reformei in cultura. Doamna ministru nu a inteles rostul reformei si al descentralizarii in cultura", a declarat Marko.

El a dat ca exemplu intentia fostului ministru al Culturii de a desfiinta Directiile Judetene pentru Cultura si de a infiinta opt centre regionale, initiativa pe care reprezentantul Uniunii a declarat ca nu o sustine. El a precizat ca au existat si alte initiative ale fostului ministru pentru care nu ar fi putut sa-si dea avizul. Ministrul de stat spera la o "colaborare mai buna" cu succesorul Monei Musca.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.