Senatorul PSD Olguta Vasilescu a anuntat, miercuri, la o dezbatere pe tema filtrarii obscenitatilor pe Internet, cu ONG-urile care au ca obiect de activitate protectia copilului si sindicalistii din invatamant, ca se vor strange semnaturi on-line pentru a elabora un Cod de conduita in mediul virtual.

Olguta Vasilescu a precizat, in deschiderea dezbaterii, ca ea si-a asumat ideea elaborarii unui proiect de lege privind filtrarea obscenitatilor pe Internet, dar a subliniat ca, deocamdata, acest proiect nu exista si ca s-ar putea sa nu fie nevoie de o astfel de reglementare legislativa daca se va gasi intelegere pentru conturarea unui Cod de conduita in mediul virtual.

Ea a mentionat, totodata, ca aparitia unei astfel de reglementari in Romania ar fi in acord cu recomandarile Parlamentului European in domeniul on-line referitoare la protectia minorilor si a demnitatii umane.

Olguta Vasilescu a precizat ca, in opinia sa, pe site-urile media nu ar trebui sa existe un limbaj licentios, intrucat acesta poate afecta negativ copiii care intra pentru a se informa.

Injuraturile pe internet vor fi interzise prin lege

Ea a precizat ca a dorit ca, intr-o prima dezbatere, sa discute cu ONG-urile al caror obiect de activitate este protectia copilului pentru a vedea daca aceasta problema exista in mod real, ca ulterior sa discute cu administratorii site-urilor media si providerii de Internet pentru a stabili, din punct de vedere tehnic, daca obscenitatile pot fi filtrate.

Olguta Vasilescu a tinut sa mentioneze ca ideea de a infiinta, prin viitorul proiect de lege, un compartiment al CNA care sa se ocupe de aceste reglementari nu va fi aplicata, parlamentarii care ar vota un astfel de proiect apreciind ca acest lucru trebuie sa cada in sarcina administratorilor de site-uri.

"Exista posibilitatea ca un site de media sa puna filtru, in conditiile in care majoritatea fac deja acest lucru, exista posibilitatea sa fie scoase manual injuraturile, exista site-uri media cu utilizatori inregistrati", a spus Olguta Vasilescu, enumerand astfel posibilitatile tehnice de filtrare a obscenitatilor din mediul virtual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.