Ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, a transmis felicitari Guvernului pentru adoptarea legii ANI.

Gitenstein felicita executivul pentru adoptarea legii ANI si considera ca acest demers a fost un „factor crucial” in lupta impotriva coruptiei.

Vreau sa felicit Parlamentul Romaniei pentru ca ieri (marti - n.red.) a adoptat noua lege a Agentiei Nationale de Integritate. Romania a facut un pas important in directia asigurarii existentei unei agentii care sa verifice averile demnitarilor. Acest factor crucial in lupta impotriva coruptiei corespunde obligatiilor Romaniei in calitate de membru al Uniunii Europene si asigura transparenta necesara, asteptata de catre companiile americane si straine prezente in Romania, precum si de catre cetatenii romani”, transmite un comunicat al Ambasadei SUA.

Ambasadorul american le transmite felicitari si lui Traian Basescu si Catalin Predoiu, pe care ii clasifica drept „martiri ai justitiei romane” pentru ca au tinut la modificarea legii ANI si la introducerea de noi prevederi dupa ce CCR a respins vechiul proiect.

Legea ANI a trecut de Senat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.