PNL sustine ca Legea ANI adoptata marti de plenul Senatului contine prevederi neconstitutionale si ca PSD a ramas la linia politica din 2004 "cand refuza sa promoveze" orice demers legislativ privind controlului averilor si conflictului de interese.

"Partidul National Liberal considera ca sistemul politic romanesc are nevoie de o lege care sa reglementeze un control strict al averilor demnitarilor, dar atrage atentia ca legea privind Agentia Nationala de Integritate adoptata marti de plenul Senatului contine prevederi neconstitutionale", se arata intr-un comunicat transmis, marti, de PNL, semnat de purtatorul de cuvant al formatiunii, Mihai Voicu.

In opinia liberalilor, este "suspect" modul in care guvernantii au promovat legea ANI "sub aceasta forma, neconstitutionala".

"Ne exprimam temerea ca au adoptat-o in aceasta forma, pentru ca, intr-o eventula contestare a unui verdict dat de ANI, clientela portocalie sa aiba castig de cauza", mentioneaza comunicatul, transmite MEDIAFAX.

Liberalii apreciaza ca un control "real, eficient" al integritatii demnitarilor nu poate fi realizat daca nu este reglementata si declaratia de interese.

"Partidul National Liberal constata ca PSD a ramas la linia politica din 2004 cand refuza sa promoveze orice demers legislativ privind controlului averilor si conflictului de interese, ceea ce a pus in pericol aderarea Romaniei, la termen, la Uniunea Europeana", se mai arata in comunicat.

Legea ANI a trecut de Senat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.