Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat, luni, inaintea sedintei BPN, ca pentru organizarea alegerilor anticipate corecte este nevoie de un guvern de serviciu, care sa nu fie condus de PDL si care sa nu aiba, in niciun caz, un ministru al PDL la Ministerul Administratiei si Internelor.

Intrebat despre discutiile avute de social-democrati, la Tulcea, saptamana trecuta, privind intrarea PSD la guvernare dupa motiunea de cenzura si organizarea, in sase luni, a alegerilor anticipate, Nastase a precizat ca obiectivul PSD vizeaza crearea unei situatii politice care sa nu-i mai permita lui Traian Basescu sa decida "care dintre prietenii lui sa conduca Romania la nivel de Guvern".

"Pentru acest lucru anticipatele vor fi importante, dar nu anticipate cu un ministru al PDL la Interne. Pentru anticipate corecte este nevoie de o administrare foarte buna si de un Guvern de serviciu, care sa nu fie condus de PDL", a precizat Nastase, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca, din cauza unei formule neconstitutionale neclare sau din cauza interpretarii pe care Traian Basescu o da Constitutiei, desemnarea candidatului pentru functia de premier revine sefului statului, ceea ce face sa se intre in acelasi ciclu de blocaj.

"In analiza PSD, consideram ca pentru a intra in normalitatea vietii poltiice ar fi nevoie de alegeri anticipate anul viitor, astfel incat structura parlamentara sa nu mai permita aceste transferuri pe sume de bani sau fara dintr-un loc intr-altul. Este important si momentul pana in acele alegeri si de aceea o formula de Guvern de serviciu ar fi esentiala pentru a asigura, ca in 1991 - Guvernul Stolojan - un mandat restrans pentru anticipate", a adaugat Nastase.

El a precizat ca, pentru acest lucru, este nevoie ca motiunea de cenzura sa treaca, in toamna, dar este necesara si suficienta presiune sociala care sa il convinga si pe Traian Basescu ca singura modalitate de evitare a unei situatii sociale explozive ar fi un "timing al activitatii politice" care sa determine ca lucrurile sa se petreaca in modul mentionat.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

"Deocamdata, discutam despre diverse scenarii. Probabil ca si Traian Basescu are scenariile lui si formulele lui pe care va incerca sa le impuna, formule de diversiune, la care ne asteptam", a spus Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.