Fostul lider comunist Gheorghe Apostol, semnatar, in 1989, al "Scrisorii celor sase", prin care era criticat Nicolae Ceausescu, a murit sambata dupa-amiaza, la varsta de 98 de ani, potrivit Realitatea TV.

Potrivit sursei, trupul neinsufletit va fi depus, cel mai probabil luni, la Capela Cimitirului Belu Militar si va fi inmormantat la cimitirul Manastirii Cernica.

Apostol a fost, dupa moartea lui Gheorghiu Dej, principalul contracandidat al lui Nicolae Ceausescu la conducerea PCR, transmite MEDIAFAX.

Gheorghe Apostol a fost, in doua randuri, prim-vicepresedinte al Consiliului de Ministri, prim-secretar al CC al PCR, presedinte al Consiliului Central al Sindicatelor.

Nascut la 16 mai 1913 in judetul Galati, Apostol a fost ambasador in cateva tari din America Latina.

In 1989, Apostol a semnat, alaturi de Alexandru Barladeanu, Silviu Brucan, Corneliu Manescu, Constantin Pirvulescu si Grigore Raceanu, celebra scrisoare a celor sase, in care era criticat Nicolae Ceasescu si regimul sau.

Documentul a fost facut public la 11 martie 1989 la Radio Europa Libera si Vocea Americii, iar Apostol a fost plasat in arest la domiciliu pana la Revolutie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.