PSD ar putea accepta sa guverneze, in cazul in care motiunea de cenzura va trece de Parlament, numai daca va desemna prim-ministrul si numai daca in termen de sase luni se vor organiza alegeri anticipate, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX surse din conducerea PSD.

Conform surselor citate, membrii Biroului Permanent au discutat, joi, la Tulcea, intr-o intalnire informala, despre eventualitatea unei guvernari conditionate, daca motiunea de cenzura anuntata ar trece de Parlament.

Sursele mentionate au relatat ca la intalnirea informala de la Tulcea majoritatea membrilor BPN s-au pronuntat impotriva intrarii la guvernare a PSD fara alegeri anticipate, potrivit MEDIAFAX.

Cei mai multi dintre liderii partidului au propus ca, in cazul in care motiunea de cenzura pe care PSD urmeaza sa o initieze in sesiunea parlamentara de toamna va fi adoptata, partidul sa nu accepte sa guverneze decat temporar, pana la organizarea de alegeri anticipate.

Sursele citate au aratat ca, in ipoteza demiterii Guvernului prin motiunea de cenzura si a celei ca presedintele tarii ar solicita PSD sa isi asume guvernarea, social-democratii sa accepte numai cu conditia organizarii de alegeri anticipate in termen de sase luni si sa desemneze premierul.

Aceleasi surse au mai relatat ca PSD ar putea depune motiunea de cenzura dupa Consiliul National din 16 octombrie, cand se va lansa programul de guvernare.

O decizie cu privire la data depunerii motiunii de cenzura urmeaza sa fie luata la Comitetul Executiv de peste zece zile, de la inceputul sesiunii parlamentare, cand este asteptata si o prima estimare a numarului de semnaturi din partea populatiei pe textul motiunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.