Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la RRA, ca remarca progresele facute de Guvern, aratand ca, din punctul sau de vedere, aceasta solutie politica este cea mai buna, chiar daca ar dori-o mult mai eficienta.

"In general, am incredere in oameni. Imi pare rau, dar trebuie sa va spun ca, indiferent ce as spune eu, raportul public facut de FMI este favorabil acestui Guvern, iar, ieri (marti - n.r.), a aparut raportul agentiei de raiting Fitch care, de asemenea, are aprecieri pozitive la efortul Guvernului de a rezolva din problemele structurale din economie si din structura bugetului, in mod deosebit. Eu nu pot decat sa adaug ca remarc si eu aceste progrese, dar le-as vrea mai rapide", a spus Basescu, intrebat daca are tot atata incredere in Guvern cat avea la momentul desemnarii acestuia.

Seful statului a spus ca a observat si critica indreptatita in unele zone pe care presa a facut-o la unele dintre ezitarile Guvernului, dar, pe de alta parte, "Guvernul si-a asumat masuri extrem de dificile, impopulare, pe care, categoric, paridele din opozitie le resping".

"Din punctul meu de vedere, aceasta solutie politica este cea mai buna, chiar daca as vrea-o mult mai eficienta", a precizat Basescu.

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat ratingurile Romaniei pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala, la "BB+" si, respectiv, "BBB-", cu perspectiva stabila, apreciind ca statul va reusi sa gaseasca o cale spre o revenire economica bazata pe exporturi.

Plafonul de tara si ratingul pentru datoriile pe termen scurt in valuta au fost mentinute la nivelul "BBB", respectiv "B", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.