CD-ul cu filmul in care Basescu ar lovi un copil, trimis anul trecut pentru expertiza, era alterat cand a venit la INEC, a declarat, marti, directorul adjunct Sorin Vasilache, contrazicand afirmatiile expertului Catalin Grigoras potrivit carora directorul Institutului ar fi deteriorat materialul.

Precizarile oficialului Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC) vin dupa ce pe portalul www.lumeajustitiei.ro a aparut un material care face referire la informatii dintr-o carte a expertului Catalin Grigoras, care a lucrat la INEC pana in mai 2010 si a expertizat CD-ul cu filmuletul in care presedintele Traian Basescu ar fi lovit un copil.

  • CD-ul a fost deteriorate intentionat?

In lucrarea lui Grigoras, publicata recent, se arata ca CD-ul a fost deteriorat de catre directorul INEC, Cristian Dumitrescu, care a scris pe el cu un marker inadecvat.

In replica la aceste afirmatii, directorul adjunct al INEC, Sorin Vasilache, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca CD-ul a fost inscriptionat cu un marker special pentru suporturi optice, care nu altereaza in niciun fel materialul video.

El a aratat ca, potrivit avizului semnat, in decembrie 2009, chiar de Catalin Grigoras, suportul optic nu fusese alterat din cauza marker-ului, ci avea deja alterata integritatea in momentul in care a ajuns la INEC.

Vasilache a precizat ca INEC este acreditat privind standardele de calitate si utilizeaza proceduri verificate de specialistii RENAR.

Intrebat daca fostul expert al INEC Catalin Grigoras a incalcat vreo clauza de confidentialitate cand a scris in cartea sa despre expertize facute la Institut, Sorin Vasilache a precizat ca angajatii institutiei nu au un statut special care sa le interzica divulgarea de informatii din activitatea desfasurata. El a adaugat ca INEC este in procedura legislativa pentru a dobandi un statut, in care sa fie incluse si clauzele de confidentialitate pentru angajatii sai.

Catalin Grigoras a aratat, in cartea "Expertiza judiciara a inregistrarilor audio, fotografiilor si inregistrarilor video", pe care a scris-o impreuna cu Adrian Petre, ofiter de politie judiciara de la Biroul Tehnic al Directiei Nationale Anticoruptie, ca tusul folosit de directorul INEC pentru a scrie pe CD penetreaza materialul in cateva zile si, in consecinta, datele de pe acesta nu mai pot fi citite.

Citeste si:
Oana Ioniță, păcălită de fostul soț pentru a-l întoarce pe fiul ei...
Oana Ioniță, păcălită de...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.