Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat, marti, la RFI Romania, ca Partidul National Liberal va vota orice motiune de cenzura, care sa duca la schimbarea Guvernului condus de Emil Boc.

Purtatorul de cuvant al PNL precizeaza ca nici macar textul motiunii PSD nu va conta, atat timp cat documentul va duce la caderea Cabinetului Boc, transmite MEDIAFAX.

"Sustinem orice fel de motiune de cenzura, care sa duca la caderea Guvernului Boc. Nici macar textul, chiar daca PSD doreste sa introduca in textul motiunii solutii social-democrate, spiritul constitutional al unei motiuni de cenzura in Romania este acela de a schimba Guvernul. Asadar, nu ne vom uita foarte mult nici macar la textul motiunii, o vom vota, pentru ca aceasta este finalitatea constitutionala", explica Mihai Voicu. [PSD pregateste motiunea de cenzura Nr. 2]

El da de inteles ca in cazul in care Executivul actual cade, viitorul Guvern va trebui format din PNL si PSD: "O motiune de cenzura se aproba prin formarea unei noi majoritati parlamentare, majoritate care ar trebui sa ramana stabila si dupa aceasta motiune. Suntem dispusi sa participam la un Guvern, suntem dispusi sa sustinem, de asemenea, un Guvern independent, de tehnocrati, care sa aiba un mandat limitat in timp si care, eventual, acest mandat sa se incheie cu alegeri anticipate".

Intrebat daca PNL ar sustine un Guvern minoritar PSD, Mihai Voicu a raspuns: "N-am discutat acest scenariu, un Guvern minoritar PSD, de aceea momentan ma abtin sa dau un raspuns, dar, daca vreti, orice e mai bun decat Guvernul Boc".

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca formatiunea sa va depune motiunea de cenzura in sesiunea parlamentara din toamna, chiar daca nu va reusi sa stranga 236 de semnaturi, necesare demiterii Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.