Deputatul PDL de Cluj Petru Calian afirma, prin intermediul unui comunicat, ca prin declaratiile privind Tinutul Secuiesc Laszlo Tokes "musca mana care l-a hranit", dat fiind ca Romania l-a sustinut sa fie ales vicepresedinte al PE si i-a acordat ordinul "Steaua Romaniei".

"Domnul Tokes se considera atacat de clasa politica, clasificand gesturile drept <antieuropene si antidemocratice>, dar de fapt cel care se comporta antieuropean este chiar dansul: in calitate de vicepresedinte al Parlamentului European are datoria de a apara interesele tuturor romanilor, si nu a unei etnii. Vicepresedintele PE da dovada de iresponsabilitate fata de tara pe care o reprezinta in Europa, sau de fapt el reprezinta acolo interesele altei tari? Noi, romanii, suntem cei care i-am acordat increderea pentru a ne reprezenta in Europa, iar prin incurajari de gen manifestari publice nu face altceva decat sa muste mana care l-a hranit. Tot noi, romanii suntem cei care i-am acordat Ordinul Steaua Romaniei, dar il merita oare?”, afirma deputatul clujean intr-un comunicat citat de NewsIn.

  • Tokes: Constitutia Romaniei nu este Sfanta Scriptura. Calian: Tokes nu este Dumnezeu sa hotarasca soarta unui popor

Calian il critica pe eurodeputat in legatura cu afirmatia ca cine il ataca pe el ataca PDL si pe Traian Basescu. "De mentionat este faptul ca PDL l-a sustinut pentru functia de vicepresedinte al Parlamentului European pentru ca acolo integritatea Romaniei sa fie intarita, nu dezbinata. Fraza <cine ma ataca pe mine, il ataca pe Traian Basescu si PDL> este irelevanta si imatura pentru o asemenea situatie. Laszlo Tokes afirma despre Constitutia Romaniei ca nu este Sfanta Scriptura, dar nici el nu este Dumnezeu sa hotarasca soarta unui popor", mai afirma deputatul PDL. El mai spune despre Tokes ca desi vorbeste despre importanta actiunilor comune ale maghiarilor, despre unitate si solidaritate, "doreste de fapt o dezbinare in randul maghiarilor care nu ii impartasesc ideile".

La final, Petru Calian anunta ca se va alatura oricarui demers in situatia in care Laszlo Tokes va continua cu asemenea incitari astfel incat sa raspunda penal in urma faptelor sale.


Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, vineri, in replica la criticile pe care si le-a atras dupa reuniunea de la Tusnad Bai, ca secuii ar trebui sa iasa in strada pentru a cere autonomia si ca aceasta ar trebui facuta dupa modelul regiunii Catalonia din Spania, relateaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.