Presedintele Comisiei de politica externa a Senatului, Titus Corlatean, a declarat miercuri ca secretarul de stat francez Pierre Lellouche "s-a grabit" cu afirmatiile privind problema romilor, adaugand ca aceasta e o responsabilitate europeana in privinta careia statele UE au actionat insuficient.

"Cred ca secretarul de stat francez Pierre Lelouche s-a grabit cand a facut aceasta declaratie, cel putin cand promoveaza ideea unei legaturi artificiale intre criteriile de aderare la spatiul Schengen si tematica minoritatii rome. Nu este o problema exclusiv a Romaniei, e o responsabilitatea europeana", a precizat senatorul PSD pentru NewsIn.

Potrivit lui Corlatean, statele UE au actionat insuficient din punct de vedere politic si al resurselor bugetare alocate efectiv problemei romilor. "Este nevoie de o cooperare in plan european, intr-un spirit deschis, ce a inceput sa reprezinte o realitate in relatiile bilaterale Romania- Franta. Trebuie sa continuam in acest spirit. Iar interesele politice de ordin intern nu trebuie sa prevaleze", a subliniat social-democratul.

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, a declarat intr-un interviu pentru RFI ca trebuie ca problema romilor sa fie o conditie pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Integrarea romilor, conditie pentru aderarea Romaniei la Schengen?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.