Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat marti ca in 2011 prioritatea este "reasezarea salariilor", iar in ceea ce priveste o posibila plecare de la guvernare a UDMR a explicat ca in aceasta situatie se poate ajunge oricand, dar deocamdata interesul e ca aceasta coalitie sa fie pastrata.

"In coalitie aproape saptamanal exista o bursa de idei, deci fiecare vine cu fel de fel de idei prin care vom salva Romania. Un lucru e cert in ceea ce ne priveste, anul acesta consideram ca am incheiat capitolul majorarilor de taxe, respectiv reducerile. S-au redus salariile si s-a majorat TVA. In primul rand ceea ce ar trebui sa se schimbe de la 1 ianuarie este problema salariilor, si anume, prin reduceri si reorganizari trebuie sa se ajunga intr-o situatie ca sa incercam sa reasezam salariile", a declarat liderul UDMR intr-o emisiune Antena 3, potrivit NewsIn.

Intrebat despre afirmatia senatorului UDMR Gyorgy Frunda, care a precizat ca Uniunea ar trebui sa iasa de la guvernare in toamna daca "lucrurile nu revin la normal", Marko a afirmat ca nu este adeptul unor declaratii de santaj si ca deocamdata interesul este ca actuala coalitie sa continue. " In politica niciodata nu vii cu astfel de amenintari. Si eu insumi consider ca ar fi un santaj daca ai declara astazi ca peste doua sau trei luni iesi din Guvern. Oricand putem ajunge intr-o situatia cand nu mai putem merge mai departe, dar in acest moment nu avem o astfel de decizie. Si eu va spun sincer, ca dupa parerea mea, avem tot interesul sa pastram aceasta Coalitie. Ceea ce nu depinde, bineinteles, numai de noi", a afirmat vicepremierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.