Presedintele Traian Basescu le-a spus ambasadorilor statelor membre UE ca procesul de modificare a legii ANI nu este finalizat,astfel ca nu se justifica evaluarea CE conform careia Romania nu si-ar respecta angajamentele,dar ca tara noastra va pune in aplicare recomandarile din raportul Comisiei.

Presedintele Traian Basescu, a avut joi, la Palatul Cotroceni, o intrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditati la Bucuresti, pe tema raportului adoptat de Comisia Europeana, in data de 20 iulie, privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei, transmite NewsIn.

Cu aceasta ocazie, presedintele Traian Basescu a prezentat argumentele pentru care Romania nu poate accepta concluziile politice continute in raportul Comisiei Europene, aratand insa ca partea romana isi insuseste pe deplin evaluarile tehnice si recomandarile din document, precizeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat remis joi agentiei NewsIn.

Presedintele le-a spus ambasadorilor ceea ce a afrmat si public, si anume ca procesul de modificare a legii Agentiei Nationale de Integritate nu este finalizat, astfel ca nu se justifica evaluarea continuta de raport, conform careia Romania nu si-ar respecta angajamentele asumate la momentul aderarii.

Seful statului a subliniat ca partea romana va continua sa-si indeplineasca conditionalitatile prevazute de Mecanismului de Cooperare si Verificare si va pune in aplicare recomandarile incluse in raport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.