Potrivit unor surse liberale, in discutiile dintre Calin Popescu-Tariceanu si Dan Voiculescu, care au precedat decizia premierului de a-si retrage demisia, s-a conturat o intelegere: sustinere in parlament din partea PC contra promisiunii ca partidul lui Voiculescu nu va fi scos de la guvernare. In consecinta, Partidul Conservator va fi mai dur cu abaterile propriilor politicieni de la intelegerile parafate cu aliatii. Cel putin asa sustine purtatorul de cuvant Bogdan Ciuca.

In PC va fi instaurata o regula care in alte partide e lege: aceea ca orice punct de vedere critic va fi formulat mai intai in interior, si ulterior, daca va fi cazul, va fi facut public. Cine incalca regula primeste atentionare si apoi sanctiune pe linie de partid. Recent, senatorul Gavrila Vasilescu a primit o atentionare pentru ca s-a delimitat de pozitia reprezentantilor puterii si a votat pentru modificarea Legii referendumului, in sensul interzicerii organizarii unui plebiscit simultan cu alegerile.

Senatorii Aliantei, exasperati de conservatorii lui Voiculescu

Optimismul purtatorului de cuvant al PC nu este impartasit si de reprezentantii Aliantei din Senat care, exasperati, spun ca asa nu mai merge. "Nu spun ca vreau sa controlez votul, dar nici nu pot sa-l prevad, desi, teoretic, senatorii PC ar trebui sa voteze la fel ca Alianta. Dimpotriva, stam in incertitudine", ne-a mai declarat senatorul PNL Nicolae Vlad Popa, care a amintit si de un alt derapaj al conservatorilor, la momentul votului pentru ordonanta privind declararea averilor.

Senatorul liberal a pronuntat chiar cuvantul anticipate de care s-a ferit colega sa de la PD, Maria Petre, vorbind de fapt despre acelasi lucru. "Noi speram cu totii sa fie ultimul gest de tipul acesta. Speram sa nu se mai repete acest comportament, altfel va trebui ca, din punct de vedere politic, sa trecem la un alt tip de masuri, inclusiv la guvern minoritar", a declarat ieri Maria Petre.

Videanu: Sa se hotarasca!

Adriean Videanu este si el de parere ca Partidul Conservator trebuie sa decida daca vor la putere sau in opozitie: "Conservatorii trebuie sa se clarifice odata pentru totdeauna. Nu poti sa fii in actul de guvernare alaturi de Alianta si UDMR, iar in activitatea parlamentara alaturi de PSD. E un nonsens in activitatea politica romaneasca".

In perspectiva schimbarii presedintilor celor doua Camere ale parlamentului, atitudinea Partidului Conservator este, de asemenea, extrem de importanta. Dupa cum a precizat liderul executiv al PD, conservatorii se vor pune intr-o situatie "foarte delicata" daca nu vor sustine acest demers.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.