Europarlamentarul Cristian Preda sustine, intr-o postare pe blogul personal, ca afirmatia lui Adriean Videanu care se compara cu Traian Basescu si spune ca, dupa seful statului, are in spate cel mai mare numar de voturi dintre pedelisti, este falsa.

Potrivit lui Preda, comparatia facuta de Adriean Videanu cu performantele electorale ale lui Traian Basescu este "de trei ori falsa". "Mai intai, e vorba despre cifre brute. Adriean Videanu a obtinut in competitia pentru primaria Bucurestiului din 2005 un numar de 231.147 de voturi. La cursa electorala din 2008, candidatul PDL Vasile Blaga, a obtinut mai multe voturi decat obtinuse A. Videanu, si anume 242.760. E adevarat ca A.Videanu a castigat (in fata lui M. Vanghelie), in vreme ce V.Blaga a pierdut (in fata lui S.Oprescu). Dar tocmai acest lucru arata ca nu trebuie sa ne bazam pe cifre absolute. (Pentru ca datele sa fie totusi complete, sa spunem si ca Traian Basescu obtinuse in 2004 mult mai mult decat cei doi “urmasi”: 417.153 de voturi.)", puncteaza Preda, relateaza NewsIn.

Democrat-liberalul dezvolta si al doilea motiv pentru care afirmatiile lui Videanu sunt false. "Sustinerea electorala pe care o mentioneaza A. Videanu dateaza din 2005. De atunci incoace, domnia sa nu a mai participat la nici un test electoral, fie el local sau parlamentar. In ultimii cinci ani, si Traian Basescu, si PDL au trecut in schimb prin incercari electorale importante. Rolul lui A. Videanu in organizarea tehnica a acestor confruntari a fost major. Dar a candida e altceva decat a sprijini un candidat. In tarile democratice, ajung sa detina roluri politice majore cei care se confrunta in competitii, nu cei care le sprijina din culise", completeaza europarlamentarul PDL.

"In al treilea rand, e vorba despre sensul dat angajarii politice. A. Videanu pare sa priveasca doar in trecut. Dar un partid nu traieste hranindu-se din istorie. Cu atat mai mult atunci cand e la guvernare. Intr-un asemenea caz, viitorul e cel mai important. Iar atunci cand discutam despre viitor, trebuie sa luam in seama confruntarile electorale cele mai apropiate.
Lasand de o parte ipoteza anticipatelor, alegerile vor avea loc in 2012. Mai intai cele locale, apoi cele parlamentare. PDL are nevoie, atat in Bucuresti, cat si in alte mari orase precum Iasi, Constanta sau Timisoara, de candidati credibili. N-ar fi rau ca acestia sa fie desemnati din vreme, pentru a-si putea construi profilul. Disputele din aceste patru mari orase vor influenta cursa pentru Parlament si formarea viitorului guvern", spune Preda.

Citeste si:
13 cele mai inspirate bancuri politice din trecut si prezent
13 cele mai inspirate bancuri...

Europarlamentarul PDL conchide: "Daca e sa schimbe ceva in modul de a face politica, PDL are nevoie la varf de candidati cu sanse in bataliile din 2012, nu de lideri care traiesc depanand amintiri de la inaltimea posturilor ministeriale".

Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, le-a transmis luni colegilor sai Cristian Preda si Monica Macovei, care i-au imputat ca a evitat ultima competitie electorala din Bucuresti, ca in PDL el are cel mai mare numar de voturi in spate intr-o batalie electorala, dupa presedintele Basescu.

Videanu a sugerat ca atat Cristian Preda, cat si Monica Macovei il vor putea critica abia dupa ce vor duce o batalie electorala si vor avea voturi in spate. "Cand Cristi Preda si Monica Macovei vor duce o batalie electorala si vor avea voturi in spate...Va amintesc ca, dupa presedintele Traian Basescu, eu am cel mai mare numar de voturi in spate intr-o batalie electorala, din PDL", a spus liderul PDL.

Citeste si:
Familiile jurnalistilor anticoruptie ucisi in Malta si Slovacia o...
Familiile jurnalistilor...

Macovei: Boc ar trebui sa taie la sange


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.