"Puteti sa va imaginati ca daca as fi jucat aceasta carte a fortarii premierului, probabil ca ar fi fost multi minstri dintr-un anumit partid care nu mai erau in guvern la aceasta ora", a declarat presedintele Basescu la o intalnire cu reprezentantii presei straine la Bucuresti.

El a afirmat ulterior chiar ca a intervenit pentru a-i pondera pe liderii PD, enervati de faptul ca au fost nevoiti sa anuleze procedurile interne declansate deja in vederea organizarii alegerilor anticipate. "Va pot spune ca PD, datorita modului cum s-au anulat deciziile luate in cele doua partide, a avut tentatia sa fie extrem de agresiv. Am avut o discutie cu ei, i-am ponderat sa se duca inapoi, sa-si convoace Consiliul National, sa anuleze voturile si sa mentina stabilitatea politica, atat cat este, daca nu s-au dorit alegeri anticipate", a afirmat presedintele Romaniei.

Raspunzand unei intrebari, Basescu a sustinut ca "acum" mai este un moment propice pentru organizarea alegerilor anticipate, dar nu se stie ce se va intampla dupa iarna. "Trebuia sa mai avem in aceasta toamna inca o marire de preturi la energie. Trebuia sa reducem fondul de salarii la bugetari, deci sunt masuri extrem de dificile si trebuie sa fim constienti ca popularitatea tine foarte mult de ceea ce i se intampla omului in fiecare zi", a aratat Basescu.

Raspunzand unei intrebari, seful statului a spus ca nu il va demite pe premierul Tariceanu in eventualitatea unei crize in interiorul Aliantei D.A. "A demite primul-ministru inseamna a accentua criza", a spus Basescu, care a sustinut ca actualul guvern functioneaza "corect". El a repetat insa, in doua randuri, ca PUR a practicat un "joc dublu" in perioada de cand se afla la guvernare alaturi de PNL si PD. "PUR voteaza cand asa, cand asa", a apreciat Traian Basescu. Referindu-se la PNL, seful statului a spus ca in acest partid exista "o bazaiala interna" si ar fi bine ca lucrurile sa se clarifice in interiorul acestui partid.

El i-a reprosat senatorului PNL Radu Campeanu afirmatiile potrivit carora seful statului s-ar fi amestecat in chestiunile interne ale liberalilor. "Ce sa caut eu in PNL si ce treaba am? Va pot spune ca si comunicatul dat de domnul Stolojan a fost o surpriza pentru mine si m-am manifestat ca atare in interiorul institutiei. (...) Cand mi l-a aratat Adriana Saftoiu, a fost o surpriza destul de neplacuta", a sustinut Basescu. Singura formatiune pe care el a laudat-o a fost PD, spunand ca se bucura ca fosta sa formatiune s-a abtinut sa "genereze miscari care sa degenereze intr-o criza politica".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.