Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat, luni, ca a sustinut si "sustine tot timpul" o alianta PDL-PNL, aratand ca el crede "intr-o separare a apelor din punct de vedere ideologic si doctrinar - pe stanga PSD cu cine vrea, pe dreapta PDL cu PNL", transmite MEDIAFAX.

"Eu am sustinut si sustin tot timpul o astfel de alianta. Eu cred intr-o guvernare de dreapta reala, si nu o solutie de compromis, o guvernare de santaj, cum a fost 2007-2008 intr-un guvern de dreapta cu un program de guvernare de dreapta, cu 20% sustinere in Parlament, santajat de PSD. Cred intr-o separare a apelor din punct de vedere ideologic si doctrinar - pe stanga PSD cu cine vrea, pe dreapta PDL cu PNL", a precizat Videanu.

El a facut aceste declaratii inainte de sedinta BPN al PDL, raspunzand la intrebarile ziaristilor conform carora exista tot mai multe voci in PDL care ar dori o alianta PDL-PNL.

Europarlamentarul Cristian Preda a scris duminca, pe blog, ca PNL si PDL ar putea forma impreuna o majoritate coerenta, apreciind insa ca liderul liberal Crin Antonescu greseste din vanitate si amnezie cand spune ca nu va guverna cu nici o fractiune a FSN.

  • “Totul e posibil”

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, referitor la o eventuala alianta PDL-PNL, ca "e posibil orice", aratand ca in politica romaneasca din ultimii 20 de ani s-a vazut ca nu mai exisa vreo varianta care sa fie imposibila sau de nediscutat.

"Sigur ca e posibil orice. Eu cred ca s-au vazut atatea lucruri in politica romaneasca in ultimii 20 de ani incat nu cred ca mai exista vreo varianta care sa fie imposibila sau sa fie de nediscutat, dar, dupa cate stiu eu, nu s-a discutat nimic de genul asta", a spus Berceanu.

  • Boc: Alianta a fost ideea mea

Premierul Emil Boc a declarat, luni, referitor la o eventuala alianta a PDL cu PNL, ca el a fost primul care a propus aceasta alianta dupa alegerile din 2008, apoi in 2009, dar ca de fiecare data democrat-liberalii au fost refuzati, adaugand insa ca "poate vine mintea de pe urma".

"Dupa cum stiti, daca nu gresesc, am fost primul care am solicitat aceasta alianta dupa alegerile din 2008 si m-am deplasat personal cu colegii mei la sediul PNL cerand aceasta alianta. Dupa cum stiti, in 2009, dupa alegerile prezidentiale, prima oferta pe care am facut-o a fost PNL tocmai pentru a avea o colaborare institutionala si o guvernare care sa aiba coerenta ideologica. De fiecare data am fost refuzati, dar, stiti cum e la romani, poate vine mintea de pe urma pana la urma", a precizat Emil Boc.

Citeste si:
13 cele mai inspirate bancuri politice din trecut si prezent
13 cele mai inspirate bancuri...

El a mai spus ca are un guvern pe care il conduce, dar ca viitorul ramane "deschis". "Acum am un guvern pecare il conduc si il reprezint in acest moment, viitorul ramane insa deschis", a spus Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.