Premierul Emil Boc a declarat vineri sa valoarea pagubelor de la inundatiile din ultima perioada este de sute de milioane de euro si ca in urmatoarele zile Guvernul va avea si datele privind impactul asupra deficitului bugetar.

Il vom avea in zilele acestea (impactul inundatiilor asupra deficitului bugetar n.r.). Avem peste 90% din evaluari trimise, mai sunt unele judete care, din nefericire, mai au probleme cu pagubele, chiar in acest moment. Oricum, pagubele sunt de ordinul sutelor de milioane de euro”, a declarat Boc, relateaza NewsIn.

Intrebat daca Executivul va solicita FMI modificarea tintei de deficit bugetar din cauza inundatiilor, premierul a raspuns: ”Ne vom face socoteala si vom vedea, in acest moment nu va pot da detalii”, a spus el, transmite NewsIn.

Premierul Emil Boc le-a cerut saptamana trecuta autoritatilor locale sa inainteze Guvernului inventarul pagubelor de la inundatii pana joi, 15 iulie, chiar daca "evenimentele sunt in desfasurare", astfel incat datele sa fie trimise la CE, urmand ca pagubele ulterioare sa fie adaugate la centralizarea initiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.