Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca nu exclude o posibila guvernare cu PSD, dar a adaugat ca nu poate confirma acum aceasta ipoteza, in timp ce liderul PSD Victor Ponta a exclus varianta.

Intrebat daca, dupa eventuale alegeri anticipate, niciunul dintre partide nu obtine 51%, este posibila o guvernare PSD-PNL, Antonescu nu a exclus aceasta posibilitate. "Nu e o ipoteza exclusa, dar nu e nici o ipoteza pe care pot s-o confirm acum, e prematura o asemenea discutie. In principiu, sper ca data viitoare cand vom avea alegeri, ca vor fi anticipate sau la termen, domnul Basescu si PD sa fie si prin rezultatul alegerilor, de domeniul trecutului si de fapt marea alegere politica din Romania sa fie intre stanga, respectiv PSD si drepta, respectiv PNL, cu solutiile si formulele pe care fiecare le va prezenta", a comentat presedintele PNL.

  • Ponta nu vrea alianta

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca nu vede posibila o guvernare comuna cu PNL, iar colaborarea cu liberalii, care este "absolut necesara", va exista doar pana la noi alegeri parlamentare.

"Orice actiune comuna (cu PNL, n.r.) este absolut necesara si o vom face impreuna, pana la alegeri. Dupa alegeri (parlamentare, n.r.) noi vrem sa guvernam cu masuri si solutii de stanga, ei vor sa guverneze cu masuri si solutii de dreapta, dar asta numai si numai oamenii pot sa decida", a afirmat Ponta.

Intrebat daca vede posibila o guvernare comuna cu PNL, liderul PSD a raspuns scurt: " Nu, nu!".

  • Punctul comun

Liderii PSD si PNL Victor Ponta, respectiv Crin Antonescu, au negat luni, intr-o interventie la Antena 3, ca s-ar fi "certat", tinand sa asigure ca urmaresc in continuare, in comun, realizarea scopurilor care-i unesc: "rezistenta la un regim arbitrar si cu pronuntate tendinte dictatoriale".

"Eu nu m-am certat niciodata, nu am facut nicio declaratie caustica, agresiva sau macar polemica la adresa domnului Ponta sau a PSD", a sustinut Antonescu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Si Victor Ponta a intarit aceeasi idee. "Are dreptate Crin Antonescu, nu ne-am certat niciodata, dimpotriva, nici nu a fost nevoie sa ne auzim la telefon, am actionat coerent si normal de cate ori a fost vorba de vreo motiune de cenzura, simpla, cand a fost vorba de TVR si Radio ultima data, chiar nu suntem certati", a punctat liderul PSD.

"Nu ca nu avem de ce sa ne certam, avem un obiectiv comun, sa-l dam jos pe Boc si apoi pe Basescu, dupa care bineinteles, fiecare, eu ca social-democrat, domnul Antonescu, ca adevarat liberal si om de dreapta, vom incerca sa guvernam Romania dupa conceptiile si cu metodele pe care le vede un partid de stanga sau un partid de dreapta", a mai explicat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.