Afla ce parere are presa din Romania despre declaratia presedintelui referitoare la reducerea TVA si impozitarea pensiilor, dar si reactiile clasei politice la propunerile acestuia.
Gandul titreaza: "Basescu si Boc intretin poporul cu taxa gonflabila. De ce TVA „dat inapoi jos” nu va ieftini mancarea". In articol se arata ca, in timp ce presedintele cere readucerea TVA la 19% si impozitarea pensiilor, premierul spune ca nu poate taia micsora taxa cat timp nu are o alta metoda de a face rost de bani, impozitarea pensiilor fiind insuficienta in acest sens.

Reactia lui Emil Boc la declaratia sefului statului este marcata si in Adevarul, in materialul "Boc: impozitarea pensiilor nu este suficienta". "Presat de declaratiile presedintelui Traian Basescu, care dezaproba decizia Guvernului de majorare a TVA la 24%, premierul Emil Boc da inapoi, spunand ca in conditiile in care Executivul va gasi o alternativa ce va fi aprobata si de Parlament aceasta se va aplica", scriu jurnalistii de la Adevarul. Potrivit acestora, premierul ar fi recunoscut ca si varianta majorarii cotei unice la 20% a existat in calculele Guvernului.

Evenimentul Zilei noteaza, in materialul "Ideea impozitarii pensiilor naste dispute in sanul puterii", ca replicile venite de la nivelul executivului la adresa declaratiei lui Traian Basescu au fost diferite. "In timp ce premierul Emil Boc nu s-a aratat incantat de idee pentru ca "impozitarea pensiilor nu acopera in totalitate cresterea TVA" si "trebuie vazute si alte masuri, care sa fie acceptate de parlament", ministrul mediului, Laszlo Borbely, a pus in discutie varianta de impozitare diferentiata, in functie de nivelul pensiei, dar din toamna", se arata in articol.

Sub titlul "Basescu: TVA trebuie "data inapoi jos". BNR: Raul a fost facut", cotidianul.ro mentioneaza ca si Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a spus ca TVA-ul majorat ar trebui sa dispara dupa finalul acestui an, dar ca acesta a atras atentia ca, o data cu revenirea TVA-ului la 19%, comerciantii ar putea sa nu micsoreze si preturile.

Citeste si:
USR va redepune legea de reducere a TVA la energie
USR va redepune legea de...

Romania Libera prezinta reactia lui Mircea Geoana, care crede ca ideea sefului statului, privind reducerea TVA si impozitarea pensiilor, este "o aberatie economica si o masura antisociala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.