Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, scrie vineri pe blog ca Traian Basescu are comportamentului unui "disperat" care vrea sa ii traga pe toti in jos dupa el, "doar sa nu moara singur", iar acum fuge de responsabilitate, creand o platforma de opozitie fata de propriul partid.

"Acum vedem ca Basescu a parjolit totul in jur in ultimii 5-6 ani si ca nu a creat nimic in loc. (...) Politizand total fiecare institutie din Romania, am ajuns sa avem in fruntea multor structuri grele doar prieteni, rude sau <<obligatii>> politice ale lui Basescu sau ale celor din clientela PDL care nu doar ca nu pot sa rezolve nimic, dar nici nu par preocupati de asa ceva", scrie Nastase.

Social-democratul afirma ca in acest moment Basescu "fuge de responsabilitate" si incearca sa isi creeze o platforma de opozitie fata de propriul partid, dupa ce ani de zile "a tras dupa el PDL in toate structurile posibile", ajungandu-se ca Romania sa fie in impas. "E acel comportament al unui disperat care ar vrea sa ii traga pe toti in jos cu el, doar sa nu moara singur. Statul roman - marea victima a lui Traian Basescu si a guvernarii PDL, a devenit o masa amorfa de politruci, de consultanti si de imbogatiti dubios care nu se pricep decat la un singur lucru: la deturnarea a cat mai multe fonduri publice spre buzunarele proprii", continua Nastase.

"Statul roman este adus intr-o stare similara cu cea a unui mahmur care se trezeste in fiecare dimineata lovit de cate o catastrofa si reactioneaza isteric. (...) Solutiile exista, iar ele nu sunt in niciun caz la Traian Basescu (de fapt, mai mult ca oricand, Basescu nu mai are nicio solutie si de aici intelegem mai bine si furia lui manifestata si fata de oameni, si fata de Guvern si fata de presa). Mergand nervos la inundatii, mai lipsea doar dosul de palma adresat celor nemultumiti", continua fostul premier.

Nastase apreciaza ca sansa Romaniei este ca PSD sa convinga suficienti parlamentari ai putere sa li se alature, astfel incat in sesiunea urmatoare sa initieze o motiune de cenzura "de succes", fortand apoi alegeri parlamentare anticipate "O noua majoritate impune obligatoriu un nou Guvern. (...) Iar daca Basescu nu ar fi de acord sa nominalizeze un premier din partea noii majoritati, atunci el s-ar situa in afara Constitutiei", conchide Nastase.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.