Presedintele Traian Basescu a sustinut miercuri, intr-un interviu la RRA, ca autoritatile au actionat cel mai bine la inundatiile din 2010 in raport cu evenimentele similare din anii trecuti si a criticat din nou trusturile care "distrug increderea cetatenilor" in administratie.
Discutia despre inundatii si relatarile presei pe subiect a avut loc in contextul in care presedintele a explicat ca, la capitolul vulnerabilitati la adresa sigurantei nationale, sunt incluse campaniile de presa "incorecte". "... Sigur, aici avem mult mai multe probleme care inseamna o vulnerabilitate. Spre exemplu, o campanie ca cea care s-a petrecut in aceasta perioada de inundatii pe trusturile Intact si Realitatea, o campanie de decredibilizare a autoritatilor, in conditiile in care autoritatile locale erau singurele care puteau sa ajute populatia. La ce-a folosit?", s-a intrebat presedintele, potrivit NewsIn.

"Deci este o vulnerabilitate care exista, eu n-am trecut inundatiile la vulnerabilitati la adresa sigurantei nationale, pentru ca statul roman are capacitate de interventie, in momentul de fata nu mai suntem ca pe vremuri, s-a dovedit ca exista capacitate de interventii. ISU si-a facut admirabil treaba, Jandarmeria, Armata, unde au fost trimise, au actionat, primarii - cu foarte mici exceptii - au actionat corect, au anuntat populatia sa se fereasca din fata viiturii. Daca pentru cineva un primar care actioneaza corect e un primar care sta cu pieptul la dig, asta e cu totul altceva", a comentat presedintele, adaugand ca are un singur "semn de intrebare" cu privire la primarul din Dorohoi.

"Nu vad aici un motiv pentru a distruge increderea cetatenilor in primarii cu care lucreaza, in presedintii de CJ, in prefecti, chiar in Guvern. Eu va pot spune, ca om care a trecut si prin inundatiile din 2005, si din 2008, si din 2010: s-a actionat cel mai bine la aceste inundatii"
, a apreciat presedintele, adaugand ca "lectiile" anterioare "s-au invatat".

Moderatoarea a punctat ca, daca autoritatile actioneaza corect, nu se poate distruge "la televizor" perceptia publicului asupra administratiei. "Ba da, doamna, ai cum. Eu i-am gasit la Saucesti cum primarul a furat banii de dig si primarul nici nu avea in atributiuni, digul era la Apele Romane, nici nu primise vreodata vreun bani pentru dig. Eu am gasit un sat care l-ar fi pus pe stalp direct pe primar, la Saucesti. De aceea, dupa ce m-am documentat, m-am intors. Iar o televiziune isi trimisese om care ii ducea pe toti pe dig <uitati, aici a furat primarul>. Si ala nu primise un ban! As intreba eu cati bani primise omul de televiziune sa faca asta?", a punctat Basescu.

Citeste si: [Bilantul IGSU al inundatiilor din ultimile 24 de ore]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.