In Senatul Romaniei s-a inregistrat ieri respingerea proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 89, care modifica si completeaza Legea nr. 373 privind alegerea parlamentarilor. Proiectul a "cazut" nu doar pentru ca opozitia a votat "contra", ci si pentru ca reprezentantii Coalitiei aflate la guvernare nu s-au putut strange in numar suficient de mare la sedinta de plen pentru a indeplini numarul de voturi necesar adoptarii ordonantei.

Si asta dupa ce in Comisia juridica a Senatului se adoptase, la limita, un amendament care "ciuntea" considerabil prevederile dorite de Guvern, prin eliminarea articolului care stipula injumatatirea termenelor presupuse de desfasurarea procesului electoral. Deloc surprinzator, tinand cont de jocul dublu al conservatorilor, amendamentul cu pricina fusese propus de Gavrila Vasilescu, senator PC, si adoptat cu ajutorul PSD.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.