Europarlamentarul PSD Victor Bostinaru, a atras atentia luni, in plenul Parlamentului European, asupra derapajelor nedemocratice impotriva presei din Romania, Italia si Ungaria, culminand cu trecerea presei, de catre administratia Basescu, in randul amenintarilor la adresa sigurantei nationale.

In viziunea eurodeputatului, Uniunea Europeana trebuie sa invete din lectiile trecutului si sa se opuna incalcarii drepturilor fundamentale.

"Intre cele doua Razboaie Mondiale, Romania, Ungaria si Italia au cunoscut dictaturi, regimuri fasciste dar si violenta generata de acestea. Astazi Italia se confrunta cu monopolul asupra mass-media practicat de Silvio Berlusconi. In Ungaria, guvernul, al carui partid apartine unui Grup politic din Parlamentul European, isi propune monopolul pe termen lung asupra audio-vizualului public", a declarat Bostinaru, conform unui comunicat de presa.

"In Romania, Presedintele Traian Basescu, sustinut de asemenea de catre un partid reprezentat intr-un Grup politic din Parlamentul European, declara mass-media o amenintare la adresa sigurantei nationale. Vreau sa cred ca Uniunea noastra a tras toate lectiile din trecut si ca se va opune incalcarii explicite a unor acte fondatoare si a unor valori fundamentale", a mai atras atentia deputatul european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.