Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a anuntat ca Biroul Permanent al Senatului a respins solicitarea Uniunii de publicare a declaratiilor de avere, apreciind aceasta reactie drept "aberanta" si avertizand ca UE ar putea limita accesul Romaniei la fonduri europene.

Diaconescu a afirmat ca UNPR a solicitat conducerii Senatului si Camerei Deputatilor publicarea declaratiilor de avere.

"Avem raspunsul scris al Biroului Permanent al Senatului, prin care ni se respinge aceasta cerere. E o reactie aberanta, fara precedent, care arata cat de jos a coborat responsabilitatea clasei politice in Romania, in aceasta perioada. Ar fi foarte bine ca astazi, cei care isi asuma astfel de atitudini, lideri de partide, sa spuna foarte clar romanilor cum vad ei perspectiva, pentru ca ar fi tarziu ca, dupa o evaluare a UE, cand Romania ar pierde bani datorita neindeplinirii conditionalitatilor privind lupta impotriva coruptiei, sa apara tot felul de personaje din opozitie sau de la putere care incep sa traga concluzii si sa politizeze, uitand ca, la un moment dat, nu au dat semnalul corespunzator in ce priveste asteptarile romanilor", a comentat senatorul, conform NewsIn.

El a adaugat ca solicitarea UNPR catre conducerea Senatului a fost facuta odata cu depunerea declaratiilor de avere, in jurul datei de 15 iunie. "Anticipez o reactie a Bruxelles-ului si a UE in legatura cu sistemul anticoruptie din Romania si anticipez ca aceasta reactie se va referi nu numai la o chestiune de perceptie, de imagine, ci si la o serie de limitari in ce priveste inclusiv accesul Romaniei la fonduri europene si, in general, la sprijinul pe care il asteptam de la UE", a mai spus liderul Uniunii.

In privinta Camerei Deputatilor, liderii UNPR au precizat ca nu s-a primit inca un raspuns. Presedintele executiv al Uniunii,. Gabriel Oprea, a precizat insa ca toti deputatii UNPR au completat un formular, dat de secretarul general al Camerei, prin care au cerut si au semnat pentru publicarea propriilor declaratii de avere. "Toti parlamentarii UNPR au facut acest lucru, si toti deputatii puteau sa faca acest lucru, cei care doreau", a mai spus Oprea.

Citeste si:
Chereches sustine ca PRO Romania si UNPR ar trebui sa se stinga...
Chereches sustine ca PRO...

Diaconescu a mai spus ca membrii UNPR isi vor publica declaratiile de avere pe site-ul partidului si ca nu vor avea "declaratii ascunse de avere".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.