Opozitia sustine ca vizitele facute de politicienii PDL si de catre Traian Basescu in localitatile inundate sunt doar formale, fara sa ajute concret cu ceva.

Fostul presedinte Ion Iliescu, de profesie inginer in domeniul hidroenergiei si al gospodaririi apelor, a declarat luni, la RFI, ca vizitele demnitarilor in zonele inundate au un caracter formal si a criticat "diletantismul cras" al discutiilor care au loc inclusiv la posturile de televiziune.

"Populatia este nemultumita si bineinteles, cand vin demnitari in mijlocul lor, oamenii isi exprima aceste nemultumiri, inclusiv aceste inundatii, care-i lasa pe oameni de izbeliste in fata unor fenomene pe care nu le inteleg, nu le stapanesc si n-au cum sa se apere. Dar din pacate, multe vizite din acestea au un caracter formal, oamenii nu cunosc meserie, nu pricep ei insisi fenomenele si ar fi bine sa se si abtina sa se pronunte, pentru ca aici trebuie lucrat cu cunostinte, trebuie apelat la specialisti. Din pacate, a slabit si armata specialistilor din acest domeniu", a sustinut Ion Iliescu, intr-o declaratie pentru RFI.

Fostul presedinte a criticat si o parte a mass-media. "Pe posturile de televiziune este un diletantism cras, se pronunta fiecare, fara sa stie despre ce e vorba si asta nu ajuta la intelegerea fenomenelor si nici la stabilirea masurilor celor mai oportune. Se impune sa readunam tot ce mai avem specialisti in tara, pentru a reactualiza toate aceste scheme pe care le avem si inclusiv orientarea unor investitii, asa modeste cum sunt ele, plus atragerea de fonduri europene, pentru cateva lucrari care sa mai atenueze din efectele acestor fenomene naturale care ne depasesc pe toti", a mai sustinut presedintele de onoare al PSD.

Presedintele Traian Basescu s-a deplasat, luni, in localitatea suceveana Dornesti, unde un pod a fost distrus de inundatii, transmite corespondentul NewsIn.

  • Criticile lui Nastase

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat luni ca problemele cu care se confrunta Romania in urma indundatiilor sunt provocate si de numirile pe criterii politice din administratie, iar rezolvarea acestora trebuie sa inceapa cu schimbarea Guvernului.
Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

"Pana la urma este nevoie de mai multa competenta in zona celor care lucreaza in domeniul apelor si faptul ca au fost pusi oameni pe criterii politice pe zonele aceastea. (...) In continuare cred ca prinicipala problema a actualei guvernari este lipsa de competenta. Faptul ca sunt foarte multi oameni care nu sunt la locul potrivit", a spus Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.