Presedintele Senatului, Mircea Geoana, scrie luni pe blog ca ii invita pe reprezentantii PSD, PNL si PC sa discute impreuna solutiile unei guvernari alternative, asumata explicit, afirmand ca lucrurile care unesc aceste partide sunt mai multe si mai importante decat cele care le separa.

"Este sarcina noastra, a celor din Opozitie, sa reasezam Romania pe un drum corect. Pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie insa ca noi, deopotriva reprezentantii PSD, PNL si PC sa ne unim eforturile in slujba acestui obiectiv comun. Lucrurile care ne unesc sunt mai multe si mai importante decat cele ce ne separa", scrie Geoana pe blog.

Presedintele Senatului spune ca opozitia trebuie sa dea "mai mult decat o guvernare de avarie" si o majoritate de 236 de parlamentari pentru a darama Guvernul, fiind nevoie de o noua guvernare "pe bune", intre PSD si PNL.

"Romania are nevoie de o noua guvernare, o guvernare <<pe bune>>, adevarata si nu mimata in scop tactic. O noua guvernare asumata explicit, cu solutii concrete in interesul populatiei, o guvernare pentru dezvoltare, bazata pe principii de transparenta si buna guvernare. O guvernare in care si PSD si PNL sa aduca ce este mai sanatos, mai modern si mai credibil din solutiile si oamenii de care dispun sau la care pot apela, invatand din lucrurile bune dar si din greselile relatiei deja structurate intre cele doua partide", continua social-democratul.

In afara de Geoana, si alti lideri PSD precum Ion Iliescu ori Adrian Nastase, si-au exprimat sustinerea pentru o colaborare PSD-PNL ca alternativa la actuala putere. De partea PNL, seniorul Radu Campeanu a fost cel care a sustinut necesitatea unei apropieri a celor doua formatiuni.

  • Ponta, singurul impotriva

Presedintele PSD, Victor Ponta, este singurul din „gasca greilor” din PSD care si-a exprimat neincrederea in colaborarea socialo-liberala, acesta refuzand sa se intalneasca cu liderul PNL, Crin Antonescu, pentru a negocia posibilitatea unei aliante intre cele doua formatiuni politice.

Ponta declara saptamana trecuta ca „nu se va pune prea curand problema unei guvernari PSD-PNL”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.