Sase noi ambasadori au primit miercuri aviz favorabil din partea Parlamentului pentru ambasadele din Franta, Irak, Chile, Croatia, Ucraina si Vatican.

  • Ambasador Franta
Bogdan Mazuru, propus ambasador la Paris, a primit miercuri cu unanimitate de voturi avizul comisiilor de politica externa din Parlamentul Romaniei.

Bogdan Mazuru este diplomat de cariera si a fost numit secretar de stat la 8 ianuarie 2009. El lucreaza din 1991 in MAE, unde si-a inceput activitatea la Directia de planificare politica. In 1995 a devenit director adjunct in cadrul Directiei Uniunea Europeana, iar in 1996 a fost trimis in prima sa misiune permanenta in strainatate, la Ambasada Romaniei in Statele Unite, transmite NewsIn.

  • Ambasador Irak

Iacob Prada, desemnat ambasador in Irak si Angola, a primit miercuri avizul favorabil al comisiilor de politica externa din Parlament.

Iacob Prada a primit avizul membrilor comisiilor de politica externa cu 15 voturi pentru si doua impotriva. La audieri, Iacob Prada a mentionat necesitatea cunoasterii din punct de vedere politic a realitatii din Irak si a afirmat ca se lucreaza pentru o vizita a presedintelui irakian in Romania anul viitor. De asemenea, Prada s-a referit la necesitatea dezvoltarii cadrului juridic bilateral, considerand ca o parte importanta a acestuia este invechita.

  • Ambasador Croatia

Cosmin Dinescu
, propus ambasador in Croatia, a primit aviz favorabil cu unanimitate de voturi din partea comisiilor de politica externa din Parlament.

La finalul audierilor, Cosmin Dinescu a declarat ca a prezentat prioritatile viitorului mandat plecand de la pozitia speciala a Croatiei in cadrul Balcanilor de Vest si rolul special al acestei tari in regiune. El a mentionat ca a vorbit, de asemenea, despre faptul ca experienta de director pentru afaceri juridice si implicarea in procesul de delimitare a spatiilor maritime din Marea Neagra poate fi folosita ca un atu, avand in vedere probleme similare cu care se confrunta Croatia in acest moment.

  • Ambasador Chile

Florin Angelo Florian a fost avizat miercuri cu unanimitate de voturi de comisiile de politica externa din Parlament pentru postul de ambasador in Chile.

Fost consul general la Barcelona si sef de birou in cadrul Directiei America Latina din MAE, Florin Angelo Florian lucreaza in Ministerul de Externe din 1991.

  • Ambasador Ucraina

Cornel Ionescu, propus ambasador in Ucraina si care a primit miercuri aviz favorabil cu unanimitate de voturi din partea comisiilor de politica externa din Parlament, spera in ameliorari in relatia Romaniei cu Kievul.
Citeste si:
Ambasadorul Germaniei, declarații la 30 de ani de la semnarea...
Ambasadorul Germaniei,...

Cornel Ionescu a intrat in MAE in 1990 si a mai lucrat la ambasadele Romaniei din Rusia si din Ucraina.

"Cred ca imi va folosi foarte mult experienta mea de la Kiev. Am avut in general si in particular o conlucrare foarte buna cu partea ucraineana si sper sa gasesc intelegerea necesara pentru a realiza dezghetarea, relansarea relatiilor", a declarat Ionescu.

  • Ambasador Vatican

Bogdan Tataru-Cazaban, propus ambasador la Vatican, a declarat, miercuri, la audierea din comisiile de politica externa din Parlament, ca are in vedere consolidarea dialogului dintre comunitatile romanesti din diaspora si Episcopatul catolic.

Cazaban a primit aviz favorabil din partea comisiilor de politica externa ale Parlamentului pentru postul de ambasador la Vatican. El a primit 14 voturi pentru, trei impotriva si o abtinere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.