Primarul Constantei Radu Mazare a primit castig de cauza intr-un proces intentat ANI pentru daune morale.

  • Mazare-ANI, 1-0!
Curtea de Apel Galati i-a dat castig de cauza primarului Constantei, social-democratul Radu Mazare, intr-un proces pe care acesta l-a intentat Agentiei Nationale de Integritate, dupa ce institutia semnalase o situatie de incompatibilitate cu privire la edil. ANI este obliogata acum sa-i plateasca primarului 5.000 de lei daune morale, relateaza NewsIn.

In fapt, Radu Mazare cerea anularea hotararii ANI, care semnala faptul ca edilul ar fi detinut, in anul 2003, timp de sase luni, functia de primar al municipiului Constanta si pe cea de administrator la o societate comerciala.

Sentinta nu este definitiva. Ea poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de 15 zile.

Mazare a contestat in instanta actul de constatare a starii de incompatibilitate in care s-ar fi aflat timpi, emis de Agentia de Integritate. Procesul dintre cele doua parti, care a debutat la Constanta, a fost stramutat la Galati la cererea ANI, care a invocat faptul ca instanta de la malul Marii Negre ar putea fi influentata de notorietatea primarului constantean.

  • Radu Mazare, primar si patron

Un comunicat al ANI anunta, la inceputul lunii august 2009, ca Radu Mazare s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 23 aprilie 2003 - 6 noiembrie 2003, deoarece a fost concomitent primar si administrator al unei firme, riscand astfel sa piarda functia publica. In urma verificarilor, a reiesit faptul ca, in data de 4 noiembrie 1998, Radu Mazare a fost numit administrator la SC Nisipuri SA, functie din care s-a retras in data de 6 noiembrie 2003.

Ulterior, primarul municipiului Constanta a declarat ca sesizarea de incompatibilitate a Agentiei Nationale de Integritate se bazeaza pe o eroare materiala a Registrului Comertului la inregistrarea societatii sale si a acuzat ANI ca actioneaza la comanda politica. Acesta a prezentat presei documentul de constituire al societatii Nisipuri SA, din care reiese, de fapt, ca administratorul societatii este fratele sau, Mihai Mazare, in timp ce Radu Stefan Mazare figureaza doar ca unic actionar.

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

"Legea nu interzice sa fii si primar si actionar, nu interzicea la vremea respectiva. Daca m-ar fi intrebat slugile politice de la ANI, le-as fi aratat. Dupa ce am aflat, am sunat si eu sa vad ce se intampla acolo. Domnii de la Registrul Comertului au gresit. In loc de administrator Mazare Mihai, (au notat n.r.) Mazare Radu Stefan", a explicat, anul trecut, primarul Constantei. In urma izbucnirii acestui scandal, Mazare a contactat Oficiul National al Registrului Comertului, care si-ar fi recunoscut eroarea de inregistrare printr-un referat din 30 iulie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.