Vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, George Scutaru, ii solicita premierului Emil Boc sa revina asupra masurii prin care salariile din tara ale militarilor care lupta in Afganistan vor fi taiate cu 25% si sa nu reduca bugetul Armatei la urmatoarea rectificare bugetara.

"Ati mentinut cuantumul diurnei de care beneficiaza militarii ce lupta in afara granitelor, dar le-ati redus salariul din tara. Nu cred ca ati procedat nici corect, nici rational, pentru ca ati uitat ca fiecare militar are in spate o familie de intretinut, obligatii si rate la banci. Va cer cat mai rapid sa exceptati de la reducerea cu 25 % a salariilor bugetare pe militarii romani care lupta in teatre externe de operatii", se arata intr-o declaratie de presa semnata de Scutaru si remisa Agentiei de Presa NewsIn.

De asemenea, liberalul Scutaru ii cere premierului Boc ca la rectificarea bugetara pe care Guvernul intentioneaza sa o adopte in perioada imediat urmatoare sa nu reduca bugetul Ministerului Apararii Nationale. "Stiu ca incercati sa reduceti cheltuielile ministerelor si ca, din disperare de cauza, intentionati o scadere consistenta a sumelor de care dispun ministerele in exercitiul bugetar pe acest an. Va rog, insa, sa aveti un dram de ratiune si sa nu operati reduceri financiare care sa afecteze buna functionare a Armatei. Ministerul Apararii Nationale are cel mai scazut buget de la intrarea Romaniei in NATO, de doar 1,33 % din PIB din care 0,03 % reprezinta fonduri obtinute din venituri proprii ale ministerului", mai spune George Scutaru.

Vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor considera ca o data ce Romania s-a angajat sa aiba pentru acest an 1700 de militari in Afganistan, ar trebui sa asigure si protectia necesara acestor trupe. "Dupa cum stiti, saptamana trecuta inca doi militari romani au murit in Afganistan, numarul victimelor din acest teatru de operatii ridicandu-se in acest moment la 15 persoane", noteaza Scutaru in declaratie.

Reexaminarea unor prevederi ale Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, ca urmare a deciziilor Curtii Constitutionale, a trecut de plenul reunit al Parlamentului cu 321 voturi "pentru" si 2 "impotriva". In aceasta lege este cuprinsa si articolul care prevede reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, care a fost declarat constitutional.

Citeste si:
Pensiile speciale, tranșate de Banca Mondială. Polițiștii și...
Pensiile speciale, tranșate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.