Proiectul de act normativ prin care vor fi majorate impozitele pentru cei care au in proprietate doua sau mai multe cladiri cu destinatia de locuinta figureaza pe agenda sedintei a Guvernului, iar masura va intra in vigoare de la 1 iulie.

„Majorarea impozitelor pentru cei care au in proprietate doua sau mai multe cladiri figureaza pe agenda sedintei de Guvern de miercuri, 30 iunie 2010, iar masura va intra in vigoare de la 1 iulie 2010”, se arata intr-un comunicat remis de Guvern.

Prevederile privind aplicarea unor impozite suplimentare pentru cei care au mai multe locuinte au fost eliminate luni din OUG de modificare a Codului Fiscal, intr-o sedinta de Guvern care nu a fost anuntata presei.

”Am scos din Ordonanta de Urgenta un element care, stiu eu, putea sa aiba implicatii asupra sansei modificarii Codului Fiscal. Este vorba despre taxarea suplimentara a proprietatilor. (...) Acest element a fost scos din modificarea Codului Fiscal si va fi reglementat printr-un proiect de Lege”, a anuntat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, in cadrul unui interviu acordat Hotnews, masura luata in sedinta de luni a Executivului.

Purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, a declarat ulterior pentru NewsIn ca in sedinta de miercuri a Executivului ar putea fi adoptat un act normativ distinct care sa cuprinda aceste reglementari, cu privire la impozitarea suplimentara.

In dimineata zilei de luni, Guvernul a remis un comunicat prin care anunta nominalizarile Guvernului pentru consiliile de administratie ale posturilor publice de radio s televiziune, cu precizarea ca acestea au fost decise in cadrul unei sedinte a Executivului, care a avut loc in aceeasi zi. Organizarea sedintei sau alte decizii luate in cadrul acesteia nu au fost insa anuntate.

Articolele eliminate din Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Codului Fiscal prevedeau aplicarea unor impozite suplimentare pentru cei care au mai multe imobile cu destinatie de locuinta. Astfel, persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri cu destinatie de locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, urmau sa plateasca in anul 2010 o ”taxa de solidaritate” reprezentand 50% din impozitul datorat in 2010 pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, 100% din impozit pentru a doua si 200% pentru a treia si umatoarele.

Citeste si:
Taxa de raft și adaosul comercial, rediscutate de Guvern....
Taxa de raft și adaosul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.