Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni ca majorarea TVA este o solutie "penalizatoare" pentru oamenii saraci, care sunt un factor dinamic al economiei, pe cand bogatii fac "cheltuieli de lux inutile", cum ar fi importul de automobile si ambarcatiuni si construiesc vile.

"Vin acum cu o masura si mai penalizatoare, cu TVA, care atinge toate categoriile, care atinge paturile cele mai defavorizate. Este si in teoria economica, oamenii saraci sunt obligati de viata, au venituri mici, le cheltuiesc integral, ei nu pot pune la ciorap, cum se spune, nu pot face economie, dar prin asta ei sunt un factor activ, dinamic, al economiei, pentru ca asigura circulatia banilor in economie, in timp ce bogatii economisesc sau fac cheltuieli de lux inutile", a spus Iliescu, relateaza NewsIn.

In acest context, fostul presedinte a criticat si cota unica, spunand ca a fost o "prostie", deoarece nu a stimulat investitiile, cum s-a spus, ci s-a concretizat in "cheltuieli parazite", cum ar fi importuri de masini si ambarcatiuni de lux si constructii de vile costisitoare.

"Ca interes economic, cota unica este o greseala, pentru ca cei cu venituri mari se descurca oricum. De ce sa scada de la 40 la 16%? Se spunea ca o sa incurajeze investitii ale celor cu bani in economie. In ce s-a concretizat acest lucru? In importuri de masini de lux, de ambarcatiuni, constructii de vile costisitoare, deci cheltuieli parazite. (...) In toata Europa nu se practica asa ceva", a subliniat fostul presedinte.

"Guvernul dovedeste incapacitate de a gandi in profunzime problemele, nu are receptivitate, deschidere fata de tot felul de idei, pentru ca in lumea asta sunt multi oameni care gandesc", a conchis Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.