Presedintele PSD Victor Ponta spune ca nu isi doreste ca partidul sau sa guverneze cu PNL, deoarece este normal ca cele doua partide sa fie adversare din punct de vedere politic si ideologic, si i-a intrebat pe sustinatorii apropierii dintre PSD si PNL daca "iar facem magiun".
"N-o sa guvernam impreuna. De trecut, trecem peste orice; maine trecem, ducem motiunea noastra si la ei, sper sa se stranga numarul de voturi. Dar de guvernat, e o alta discutie (...) Dati-mi voie, cu ultimele ghilimele, cu „aroganta” partidului meu, sa imi doresc sa guvernez singur, sa obtin numarul de voturi si sa guvernam. Este o realitate care a existat in 2000-2004 si eu sustin acest lucru (...) Nu mai vreau aliante care sa se rupa", a declarat Ponta, la Realitatea TV, conform NewsIn.
  • PNL, singurul partid de dreapta parlamentar
"Eu respect si consider ca PNL este singurul partid de dreapta parlamentar. E singurul partid de dreapta in ceea ce inseamna partid de dreapta. PSD e singurul partid de stanga. E normal sa fim adversari politic si ideologic. E normal sa ne aliem cand vorbim de stat de drept si de democratie pentru ca si unii si altii credem in democratie", a spus liderul PSD cum vede el relatia intre cele doua partide care sunt in opozitie.

Ponta i-a ironizat din nou pe cei doi colegi ai sai, Mircea Geoana si Miron Mitrea, care pledeaza public pentru o alianta formala intre PSD si PNL. "Povestea asta... Ba mai vine dl Geoana, ba mai vine cineva sa mai dea si el o stire <sa se uneasca, sa facem Marea Adunare Nationala>. Nu domnule! PSD o sa vrea sa guverneze cu Guvern PSD cu masuri de stanga, PNL probabil o sa vrea sa guverneze cu masuri liberale. Iar facem magiun? Cred ca aici si Crin Antonescu a fost foarte clar si eu am fost foarte clar. Faptul ca isi mai dau altii cu parerea, asta e, se intampla", a conchis presedintele social-democrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.