Ce crede presa despre verdictul pe care ar urma sa il dea vineri Curtea Constitutionala cu privire la diminuarea pensiilor si salariilor bugetarilor?
Astfel, Adevarul aminteste ca, vineri, de la ora 9:00, Curtea Constitutionala reia dezbaterile privind legile austeritatii pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, urmand ca la sfarsitul dezbaterilor, judecatorii CCR sa se pronunte in acest caz, potrivit NewsIn.

Si Evenimentul Zilei scrie despre dezbaterile de la Curtea Constitutionala in articolul "Curtea Constitutionala ne tine cu sufletul la gura", in care relateaza cum magistratii Curtii au amanat pentru vineri decizia in privinta taierilor asumate de guvernul Boc si implicatiile deciziei.

Adevarul mai scrie despre declaratiile ministrului de finante, Sebastian Vladescu, care preciza ca daca vor fi concediati aproximativ 70.000 de bugetari, salariile celorlati angajati din sectorul bugetar ar putea creste, diferentiat, in functie de grila salarizarii unice, in medie cu 7%.

La randul sau, Gandul scrie despre intentia Guvernului de a taia 22% din banii alocati primariilor si obligarea acestora sa concedieze pana la 40% din angajati in articolul "Guvernul face terapie de soc cu primarii".

Citeste si: [Surprize, surprize: Decizia CCR s-a amanat]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.