Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat intr-un interviu ca presedintele Basescu le-a spus celor de la PDL ca, daca nu sunt in stare sa ia masurile economice necesare, sa plece in opozitie si sa-l lase sa faca un Guvern capabil sa scoata tara din criza.

Intrebata in cadrul unui interviu pentru "Romania Libera", de ce PDL nu vine cu un Guvern de tehnocrati daca tot vrea ca imaginea partidului sa nu fie afectata de deciziile Guvernului, Udrea a spus ca s-a discutat printre democrat-liberali si despre iesirea de la putere. "S-a discutat si acest punct de vedere: retragerea PDL de la guvernare. Dar cine ar ierta un partid care fuge la greu? Cred ca, daca vom reusi, oamenii vor intelege ca, spre deosebire de PSD si PNL, care stau pe margine si depun motiuni fara solutii, PDL isi asuma guvernarea, chiar cu acest risc electoral urias", a explicat ministrul, relateaza NewsIn.

De altfel, ea a dezvaluit ca insusi presedintele le-a transmis celor de la PDL sa intre in opozitie daca nu sunt capabili sa faca reformele si sa nu-l incurce de la a face alt Cabinet. "Traian Basescu ne-a spus, inca de data trecuta: <nu este obligatoriu sa stati la guvernare, daca nu vreti sau nu sunteti in stare sa impuneti aceste masuri, nu ma incurcati. Mergeti in opozitie si lasati-ma sa fac un Guvern capabil sa scoata tara din criza>. <Nu ma incurcati>, chiar asa ne-a spus. Partidul trebuie sa inteleaga ca reforma se face, nu se discuta", a adaugat secretarul executiv al PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.