Conducerea PDL nu a stabilit inca mecanismele de eficientizare a activitatii partidului, premierul Boc admitand ca aceasta a avut de suferit in ultima vreme si indicand ca posibila solutie regandirea modului de functionare a comisiilor de specialitate.

Presedintele PDL Emil Boc a spus ca democrat-liberalii intruniti intr-o sedinta informala a conducerii partidului au dezbatut solutiile pe care le au la indemana pentru revigorarea vietii interne a PDL. "Suntem un partid de guvernare si din acest punct de vedere am neglijat, din nefericire, activitatea de partid datorita faptului ca ne-am concentrat fie pe adminstratia centrala, fie pe administratia locala si viata de partid nu trebuie sa fie oprita pentru ca un partid trebuie sa fie viu. El este cel ce ofera provocari pentru actul de guvernare central si local", a declarat Emil Boc la finele sedintei care a durat peste trei ore.

Pe de alta parte, pedelistii nu au luat nicio decizie radicala, urmand ca discutiile pe aceasta tema sa fie reluate. "Nu s-a luat nicio decizie in aceasta seara, aceste lucruri vor fi discutate in cadrul BPN incepand de saptamana viitoare unde practic vom rearanja modul de functionare al comisiilor de specialitate, cu atributii punctuale pentru fiecare vicepresedinte al Biroului Permanent National", a spus Boc. Intrebat in ce masura guvernarea a afectat activitatea partidului, presedintele PDL a raspuns: "Suntem deocamdata pe sine, pe drumul bun dar, inevitabil atunci cand esti in actul de guvernare ai tendinta sa acorzi mai multa importanta guvernarii si mai putin partidului."

De asemenea, nu au fost stabilite nici propunerile PDL pentru consiliile de administratie ale SRR si SRTv, Boc spunand doar ca au fost vehiculate "ipoteze de lucru", ce vor fi reluate luni. Tot luni va fi discutata si situatia parlamentarilor care au sustinut motiunea de cenzura, decizia fiind motivata de faptul ca este nevoie ca si grupul senatorial sa inainteze propunerile cu eventuale sanctiuni pentru acestia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.