Adrian Nastase este de parere ca retinerea jurnalistului Dan Diaconeascu este un cod portocaliu de atentionare pentru prietenii presedintelui.

Presedintele CN al PSD sustine ca retinerea lui Diaconeascu ar trebui sa confirme ca cei care sunt in realtii bune cu presedintele, ar putea avea apoi de suferit.

"Cod portocaliu de atentionare pentru prietenii lui Traian Basescu. Asta pare sa fie concluzia acestor zile, inclusiv daca te uiti la cazul Dan Diaconescu. Un om care a facut tot ce a putut pentru a-l ajuta sa se realeaga este acum tinta furiei (inca prea putin explicata) a apropiatilor presedintelui - ma refer aici la procurorii numiti de domnia sa in ultimii ani. Nu cunosc cazul si nu ma pronunt asupra lui. Vad doar ca, din nou, un apropiat al presedintelui se vede atacat in acest fel, in cel mai surprinzator mod cu putinta", scrie Nastase, sugerand ca Diaconescu este adus in fata justitiei din motive politice.

Liderul PSD afirma ca Basescu are obiceiul de a face rau celor care l-au ajutat, iar retinerea lui Dan Diaconescu confirma inca o data acest lucru. "E mai bine sa fii adversar al presedintelui decat prieten cu el. Macar stii la ce sa te astepti. Si sa te pregatesti in acest sens. Dar, daca esti prieten cu el, daca iei masa cu el, daca te afisezi cu el (ma refer, evident, la campania electorala), nu stii daca nu cumva asta iti va aduce ceva rau dupa. Cazuri sunt multe, pornind de la finantatorii sai din campania din 2004, si ajungand pana la cazul Becali de anul trecut. Sau la cazul Ridzi. Cazul Diaconescu confirma aceasta situatie. Ma intreb, acum, daca alti oameni care l-au ajutat anul trecut sa se realeaga, precum Blaga, Berceanu si Videanu, sunt sau nu prieteni de-ai lui Basescu…Vom vedea, probabil, in toamna", sustine liderul PSD.

Dan Diaconescu, arestat pentru 29 de zile

Intr-un P.S., Nastase adauga ironic: "Am inca mare incredere ca aceasta perdea de fum nu are scopul de a acoperi eventuale decizii care au legatura cu taierile de pensii si de salarii, care inca reprezinta o miza nerezolvata de actuala putere. Astept inca increzator decizia Curtii Constitutionale, care ar trebui sa restabileasca dreptul in Romania".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.