Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a anuntat marti, la finalul sedintei conducerii partidului, ca Uniunea va propune in coalitie introducerea impozitului pe bogatia afisata, ca solutie pentru obtinerea de noi resurse financiare.

"UNPR va milita pentru adoptarea unor masuri care sa permita, incepand din 2011, trecerea de la diminuarea salariilor din sectorul public la diminuarea fondului de salarii. UNPR va propune o serie de solutii pentru identificarea de noi resurse financiare. Vom pune in discutie, in cadrul Coalitiei, introducerea impozitului pe bogatia afisata. E incorect sa taiem din pensii si salarii fara sa impozitam suplimentar averile. Daca vorbim de solidaritate, trebuie sa vorbim si despre impartirea costurilor acestei crize. Cei care au putin, trebuie sa suporte putin, cei care au mult, trebuie sa suporte mai mult din povara dificultatilor economice", a declarat Oprea.

Liderul UNPR a subliniat importanta principiului "exemplului personal", apreciind ca cei de la guvernare trebuie sa dea exemplu de cumpatare. "Cei care conduc, indiferent de functia pe care o ocupa, trebuie sa fie un exemplu personal de solidaritate, cumpatare si responsbailitate pentru toti romanii. Putem cere solidaritate, doar daca noi suntem solidari", a mai spus ministrul.

Intrebat cum considera ca vor primi aceasta propunere colegii de guvernare cu cu averi foarte mari, Oprea a spus."Consideram ca, pentru a putea ridica masura diminuarii pensiilor pana la 31 decembrie, trebuie sa gasim alte resurse financiare. Una din acestea este ca trebuie sa fim solidari si cei care au mai mult, trebuie sa dea mai mult in aceasta situatie".

El a aratat ca saptamana viitoare, Mircea Cosea, seful departamentului de strategie nationala al UNPR, va prezenta "un material foarte clar" in privinta impozitarii bogatiei afisate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.