In locul lui Gioni Popescu a fost numit un specialist in logistica de 41 de ani.

Ieri, Administratia Prezidentiala a facut cunoscuta prima decizie a Presedintelui Traian Basescu de numire in functii a unor persoane in conducerea serviciilor secrete romanesti. Consecvent declaratiei facute in Decembrie 2004 cand a participat la conducerea Consiliului Director al SRI, Basescu a numit in doua functii extrem de importante doi tineri ofiteri. Astfel, potrivit comunicatului, la 27 iulie, a fost semnat decretul de numire in functia de prim adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii a lui Florin Coldea, in varsta de 33 de ani, absolvent in 1996 al Facultatii de Psihologie din cadrul Academiei Nationale de Informatii.

Florin Coldea este unul dintre specialistii de prim rang ai SRI in domeniul antiterorist, pana in prezent activand in cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului. Coldea a fost implicat in ultimii ani in operatiuni importante pe linie antiterorista, in cooperare cu servicii secrete occidentale. O alta numire importanta este ce a lui Viorel Voinescu in functia de adjunct al directorului SRI pe probleme de logistica. Voinescu are 41 de ani si a absolvit, in anul 1994, Facultatea de Logistica, specialitatea Finante, din cadrul Academiei de Inalte Studii Militare. El ii succede in functie generalului Ion "Gioni" Popescu, trecut in rezerva la cerere in aceasta primavara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.