Purtatoarea de cuvant a guvernului, Oana Marinescu, ar putea fi schimbata, potrivit mai multor surse din executiv. Primul ministru Calin Popescu Tariceanu a certat-o saptamana trecuta in public pe purtatoarea sa de cuvant pentru ca a intarziat cu cinci zile comunicatul de presa privind legile si hotararile adoptate in sedinta de guvern care a precedat vizita premierului la Bruxelles. La inceputul acestei saptamani, zvonurile privind posibila inlocuire a Oanei Marinescu din functie au devenit tot mai staruitoare, confirmari venind din mai multe surse guvernamentale.

Acestea ne-au declarat ca secretarul de stat Oana Marinescu, purtator de cuvant al guvernului, ar putea fi inlocuita in curand, fiind intocmite deja liste cu potentiali succesori in aceasta functie. Aceleasi voci sustin ca, pe viitor, pe acest post ar putea fi preferati candidatii de gen masculin, pe motiv ca acestia au un plus de credibilitate si "greutate" in fata publicului larg.

Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al actualului executiv, a fost "mustrata" in public chiar de premierul Calin Popescu Tariceanu, care i-a reprosat modul in care se ocupa de comunicarea cu presa. In schimb, motivele pentru care s-ar proceda la remanierea sa raman inca invaluite in ceata. Daca mai multe surse din guvern au confirmat postura incomoda in care se afla Marinescu, o serie de voci din PNL au tinut sa infirme acest lucru.

Remanierea actualului executiv, care se asteapta sa fie una "de substanta", ar putea avea loc in luna august. In urma unei analize a activitatii ministrilor si secretarilor de stat din Cabinetul Tariceanu, vor avea loc remanieri atat in randul ministrilor desemnati din partea PNL, cat si in randul celor din alte formatiuni politice. Sunt vizati, de asemenea, si o serie de secretari de stat, rang de care se bucura si actualul purtator de cuvant. Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat saptamana trecuta ca este posibil sa propuna efectuarea unei remanieri guvernamentale, dupa ce va prezenta bilantul activitatii executivului de la preluarea mandatului.

El a aratat ca o eventuala remaniere guvernamentala ar avea ca scop includerea in cadrul Cabinetului a unor ministri performanti, capabili sa indeplineasca obiectivul de integrare europeana a Romaniei. Printre actualii ministri vizati de remanierea din august se numara ministrul finantelor, Ionut Popescu, ministrul sanatatii, Mircea Cinteza, ministrul delegat al controlului fondurilor europene - Cristian David - toti de la PNL, dar si democratii Ene Dinga si Sulfina Barbu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.