Europarlamentarul PDL Cristian Preda este de parere ca remanierea este putin probabila in acest moment deoarece nu sunt foarte multi membri de partid care sa-si asume responsabilitatea inlocuirii celor care guverneaza in prezent.

"Remanierea este cred putin probabila in acest moment pentru ca, pe de o parte nu cred ca exista foarte multi membri ai PDL care sa fie dispusi sa-si asume responsabilitatea in locul celor care sunt azi la guvernare si care sunt si lideri ai partidului. Nu cred ca in acest moment exista resurse pentru o asemenea schimbare de garnitura", a comentat Preda, citat de Realitatea Tv, conform NewsIn.

Liderul PDL Valeriu Stoica spune ca duminica, la Snagov, PDL-istii vor stabili daca este oportuna remanierea Guvernului sau acordarea unei perioade de gratie de sase luni, pentru aplicarea masurilor de austeritate, urmand ca decizia sa fie luata in structurile de conducere ale PDL.

"Nu s-a luat o decizie. Decizia se va lua in structurile de conducere ale partidului. Discutia de maine seara va conduce catre o decizie, nu maine seara se va lua decizia, pentru ca maine este doar o dezbatere. Dar sunt convins ca, in cel mai scurt timp, dupa dezbaterea de maine seara, Biroul Permanent, eventual Colegiul Director vor lua o decizie in aceasta privinta", a declarat vicepresedintele PDL.

Stoica a spus ca el sustine varianta acordarii unei perioade de gratie de sase luni, in care Guvernul va avea posibilitatea sa aplice masurile de austeritate, dupa care democrat-liberalii vor face o evaluare, pentru a vedea daca acestea au fost aplicate eficient sau nu.

"Este posibil ca, in sase luni, lucrurile sa intre pe un fagas normal. Daca ministrii vor reusi sa faca acest lucru, nimeni nu le va mai cere capul. Ca urmare, eu cred ca o perioada de sase luni este rezonabila pentru a le da posibilitatea sa aplice acest program", a spus el.

Vicepresedintele PDL a precizat ca punctul sau de vedere nu este impartasit de toata lumea si ca al doilea "scenariu", cel al remanierii Guvernului, este sustinut de "oameni foarte importanti" din PDL, transmite NewsIn.

"Exista o presiune psihologica si la nivelul parlamentarilor, la nivelul alegatorilor nostri, al membrilor de partid si, in general, la nivelul cetatenilor Romaniei. Exista multe nemultumiri legate de Guvern. Cei care doresc remanierea spun ca ea ar fi o supapa psihologica care ar detensiona situatia. Este un punct de vedere pe care il respect", a spus liderul democrat-liberal.

Citeste si:
Nicolae Ciucă a anunțat numele miniștrilor vizați de o posibilă...
Nicolae Ciucă a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.