Senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat vineri, la Constanta, intr-o conferinta de presa, ca o noua motiune de cenzura nu este oportuna in acest moment si ca ar trebui depusa in sesiunea parlamentara din toamna.

Se discuta in aceste zile daca este sau nu oportuna o noua motiune de cenzura. Initial si eu am crezut ca o noua motiune de cenzura ar inseamna inca un motiv de a face presiune parlamentara pe actuala putere. Cred insa ca ar fi poate mai bine ca o noua motiune de cenzura sa fie depusa in a doua jumatate a lunii septembrie, dupa ce cetatenii romani se vor convinge ca taierea pensiilor si salariilor reprezinta o realitate. Ca aceasta realitatea va continua si dupa 1 ianuarie, eu sunt aproape sigur. Ca situatia romanilor se va agrava cand vor fi taiate subventiile pentru caldura, este evident. Iata de ce cred ca o amanare a unei motiuni de cenzura poate ar fi mai utila pentru ca sansele de a cadea Guvernul Boc sunt mai mari cu fiecare zi care trece”, a declarat Hasotti.

Senatorul liberal a afirmat insa ca opozitia are oportunitatea sa mai introduca o motiune de cenzura in aceasta sesiune, dar si de fiecare data cand Guvernul isi asuma raspunderea.

El a fost de parere ca legile privind taierile de pensii si salarii vor trece de Curtea Constitutionala. „In ciuda precedentelor decizii ale Curtii Constitutionale, de data aceasta fiind complet politizata, Curtea Constitutionala va da aviz de constitutionalitate acestor doua legi. Vorbind despre Curtea Constitutionala trebuie sa remarcam crunta ei politizare”, a spus acesta.

In legatura cu acest subiect, Hasotti a spus ca PNL l-a propus pe Theodor Melescanu pentru o functie de judecator pentru ca a fost de trei ori ministru, este la al patrulea mandat ca parlamentar si a fost de doua ori vicepresedintele Senatului. „La Curtea Constitutionala se judeca constitutionalitatea legilor, era un om cat se poate de potrivit atat pentru experienta sa in administratie, cat si pentru experienta sa parlamentara ca sa nu mai spunem ca este profesor de drept. PD a propus-o pe doamna Motoc, care a fost asistenta domnului profesor universitar Melescanu. Maniera in care s-a votat este inacceptabila, s-a clamat ca trebuie un om neagajat politic, in schimb votul a fost controlat cu rigurozitatede colegi din PDL si de la asa-zisii independenti. Nimeni dintre acei deontologi si presa asa-zis independenta nu a remarcat ca acum trei ani domnul Zegrean, cu experienta parlamentara de un an, cu experienta parlamentara zero si cu profesionalism indoielnic, a fost luat de pe bancile Parlamentului, de pe bancile PD, si propus la Curtea Constitutionala. Si astazi, culmea, dintre toti cei noua judecatori la Curtea Constitutionala cel mai putin pregatit este chiar domnul Zegrean, care nu a avut nicio activitate parlamentara de luat in seama, nici o activitate in administratie”, a mai spus Hasotti.

Liderul PNL a mai spus ca, la ora actuala, Romania nu mai este o democratie consolidata, pentru ca presedintele Basescu are in mainile sale Guvernul, parlamentul, serviciile secrete si Curtea Constitutionala. „Romania se afla in prin proces de erodare a democratiei parlamentare si a democratiei propriu-zise. Toata puterea se afla in mainile unui singur om”, a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.