Posibila remaniere a cabinetului Boc, pentru care premierul ar fi primit ultimatum din partea formatiunii sale politice, si ecourile motiunii cazute la votul din parlament se numara printre subiectele prezente in presa centrala de astazi

"Ultimatum pentru Boc: remaniezi sau pierzi sustinerea in Parlament!", titreaza Romania Libera. Piciorul in prag l-ar fi pus deputatii PDL, care, dupa ce si-au salvat guvernul de la cadere votand contra motiunii, ii cer acum premierului fapte. "La intalnirea de ieri cu Emil Boc, cel mai vocal a fost vicepresedintele Ioan Oltean, altminteri un sustinator al primului-ministru. Oltean si-a avertizat seful ca, daca nu va face remanierile promise, deputatii nu vor mai sustine Guvernul la o noua motiune de cenzura. Surse din PDL au declarat pentru Romania Libera ca interventia vicelui a fost primita cu aplauze. Cu o zi inainte, aceeasi teza ar fi fost sustinuta si de senatori. „Poporul vrea circ si sange. Circ le dam la motiune, asteapta sangele", ar fi spus senatorul Mihail Hardau, adresandu-i-se lui Emil Boc"

In editorialul din Gandul, Florin Negrutiu priveste remanierea prin ferestrele de la Cotroceni, de unde s-ar vedea destul de bine PDL-istii "potriviti" sa-si piarda posturile in Executiv. "Dl. Basescu trebuie sa taie dintre ai lui, nu inainte de a directiona toate frustrarile, nemultumirile si ura populara inspre descapatanati. Si aici intervine momentul dificil: indiferent ca-l da afara pe pasnicul Dumitru de la Agricultura sau pe coltosul Blaga de la Interne, remanierea nu va schimba nimic. Dl. presedinte va fi acuzat ca a aruncat plevusca din bazin sau ca si-a reglat, de fapt, conturile cu pestii cei mari din partid. Doar doua personaje sunt, in acest moment, potrivite pentru sacrificiul ritual, pe care-l cere setea de sange a poporului: Emil Boc si Elena Udrea. Dar primul e un premier pe care-l viseaza orice presedinte autoritar. Al doilea, un subiect tabu. Si ce sa le reproseze Traian Basescu? Fidelitatea? Faptul ca i-au urmat calea, ca doi apostoli cuminti?".

Citeste si:
Parlamentul din Ucraina urmează să adopte o lege a presei...
Parlamentul din Ucraina...

Cotidianul.ro noteaza ca PNL se gandeste deja la urmatoarea incercare de rasturnare a Guvernului. Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian sustine insa ca o noua motiune de cenzura ar avea in plan politic o importanta mai redusa decat cea care tocmai a fost respinsa.

Si tot jurnalistii de la Cotidianul.ro scriu ca Teo Trandafir a primit felicitari de la prietenii de pe Facebook dupa ce a votat in favoarea motiunii la adresa cabinetului Boc.

Adevarul scrie ca guvernarea lui Boc ar fi "in socuri" dupa motiune, oferind si un posibil scenariu al reorganizarii Executivului. "Vicepremierul Marko Bela a declarat pentru 'Adevarul' ca este foarte posibil sa se ajunga la comasarea unor ministere. Potrivit unor surse democrat-liberale, Sanatatea ar urma sa se uneasca cu Munca, Mediul cu Agricultura, Economia cu Finantele, Comunicatiile cu Transporturile si Cultura cu Educatia".

Citeste si:
Nicolae Ciucă a anunțat numele miniștrilor vizați de o posibilă...
Nicolae Ciucă a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.